Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7

Járai-Szabó Richárd

A nevem Járai-Szabó Richárd és 1996 augusztus 8-án születtem Székelyudvarhelyen. 2015-ben végeztem a Benedek Elek Pedagógiai Líceum természettudomány bilingv-angol szakon, majd tanulmányaimat a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kémia és Vegyészmérnöki karán folytattam vegyészmérnök hallgatóként.

Említetted, hogy nemsokára befejezettnek tekintheted tanulmányaidat. Mihez kezdesz ezután? Mi a következő lépés?

Szeretnék mesterizni Kolozsváron. Most az államvizsga írás mellett azon töprengek, hogy mire érdemes menni. A következő egyetemi tanévtől kezdve szeretnék munkát vállalni, lehetőleg szakmában. Nyárára pedig tervben van, hogy kimegyek az Egyesült Államokba.

Meséltél az önkéntes tapasztalataidról. Melyik programon való részvétel volt számodra a legmeghatározóbb? Melyik áll hozzád a legközelebb?

Azt hiszem az egyik legmeghatározóbb számomra a Gondviselés Segélyszervezet Kalákatábora volt. Itt elsőkézből tapasztalhattam, hogy mennyit tud jelenteni egy-egy rászoruló családnak akár a legapróbb segítség is.

Hogyan látod magad 5 év múlva? Mit szeretnél addig megvalósítani?

Szeretném, ha a jövőbeni énem megtalálná azt a hivatást, amit szívvel és lélekkel tud űzni. Addig szeretném bepótolni azt, ami kimaradt az életemből, mint például a sofőrsuli, vagy a román nyelv elsajátítása, csak hogy említsek párat.

Mi az a három dolog (lehet ez személy, tárgy, esemény, eszme stb.), ami számodra a legfontosabb? Miért?

Olvasás, a kreatív írás, és a fogaim 😊 . Azt hiszem, hogy ezek a dolgok jellemeznek a legjobban. Az olvasás teljes mértékben meghatározza azt a Járai-Szabó Richárdot, aki ezt a dokumentumot kitölti. Nem tudnám elképzelni, hogy ugyanígy alakult volna az életem a könyveim nélkül. A kreatív írás pedig azért, mert ezáltal ki tudom fejezni a gondolataimat és fejleszteni a kritikus szellemet, ami (valahol) bennem lakozik. A fogakat nem viccből soroltam be a legfontosabb dolgaim közé. Régebb sok bajom volt a fogsorommal, aminek csak később ittam meg a levét. Ezért elhatároztam még amikor a sulival végeztem, hogy rendbe rakatom őket. Jelenleg fogszabályzót viselek, és a fogmosás a kedvenc időtöltésem 😊.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Szerintem én így fél év után sem tudom elhinni, hogy az Alapítvány beválasztott a programjába. Nagyon hálás vagyok érte! Így, hogy ösztöndíjas vagyok, azt érzem, hogy a problémáimmal most már nem egyedül kell szembenézzek. Igazából abban segít nekem, hogy tudok előre tervezni, ami az elmúlt években jóval nehezebb volt a számomra.

Üzenet az alapítványnak:

Maradjanak meg továbbra is ugyanilyen segítőkésznek!