Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

A nevem Miklós Mercédesz. Székelyudvarhelyen születtem, jelenleg a Benedek Elek Pedagógiai Líceum büszke, 11. osztályos tanulója vagyok. Azért hangsúlyoztam, hogy büszke, mert ebbe az iskolába bekerülni, hatalmas cél volt számomra. Hónapok óta az foglalkoztat, hogy miként fogom megvalósítani az álmaimat. És bár nagy célokról van szó, hiszem azt, hogy megfelelő igyekezettel mindannyian képesek lehetünk ezek elérésére. Egyszerűen csak mernünk kell nagyot álmodni.

Jelenleg középiskolás vagy, de ezek az évek hamar elröpülnek. Mihez kezdesz ezután?

Mivel nagyon szeretem az idegen nyelveket, főleg az angolt, valami ezzel kapcsolatossal szeretnék foglalkozni a középiskola után. Nemrég sikerült eljutnom Kolozsvárra, egy osztálykirándulás keretein belül. Egyetemet látogattunk, előadásokat hallgattunk meg. Mindez nagyon tetszett, elgondolkodom azon, hogy ezt az egyetemet választom, viszont azt, hogy milyen karra kellene mennem, még nem sikerült eldönteni.

Említetted, hogy volt már lehetőséged pincérként dolgozni. Átélhetted milyen érzés, amikor saját jövedelmed van. Miben segített téged ez a tapasztalat?

Mivel nem egy könnyű munkáról van szó, úgy gondolom, ez a tapasztalat segített teljesen tisztán látni édesanyám helyzetét, aki egyedülálló anyaként rengeteget dolgozik, hogy nekem és a nővéremnek a lehető legtöbbet tudja megadni. Nyilván csak egy nyári munkáról van szó, de rájöttem arra, hogy képtelen lennék egész életemben egy fizikailag ennyire megerőltető munkát végezni. Azok után, hogy én is dolgozhattam, pénzt kereshettem, úgy gondolom, hogy elkezdtem jobban vigyázni mire és hogyan költöm el azt (legyen szó sajátomról vagy édesanyáméról), hiszen most már pontosan tudom milyen nehéz megkeresni.

Mi a legnagyobb álmod?

Nagyon szeretek utazni, és hatalmas álmom, hogy eljuthassak a világ különböző pontjaira. Elsők közt van Amerika és Nagy- Britannia, de főleg az utóbbi. Nagyon szeretném látni Londont… Igen, én mertem nagyot álmodni.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Engem hatalmas büszkeséggel és örömmel tölt el az alapítvány ösztöndíjasának lenni. Az ösztöndíjamat a Cambridge vizsga megszerzésére szeretném fordítani, amelyet még az érettségi előtt szeretnék letenni. Számomra nagyon fontos ez a vizsga, mert mint már említettem, középiskola után is magas fokon szeretném tanulni az angol nyelvet.

Üzenet az alapítványnak:

Hatalmas köszönetet szeretnék mondani az alapítványnak elsősorban, mert engem is felvettek az ösztöndíjasok közé, hogy támogatnak, és bátorítanak arra, hogy igenis megvalósítható minden álom és életcél melyet kitűzünk magunk elé. Úgy gondolom, hogy igazán tiszteletre méltó és hasznos a tevékenységük. Engem megnyugvással tölt el, hogy igenis vannak emberek, kiknek célja embertársaik segítése. Köszönjük szépen!

Blága Eszter vagyok, 16 éves, csíkszeredai születésű, és jelenleg a Márton Áron Főgimnázium társadalomtudományok szakon tanulok.

Említetted, hogy érdekel a fotózás. Milyen témákban fotóztál eddig? A tanfolyam mellett, még hogyan fejleszted magad?

Leginkább portrékat készítek és úgy gondolom, ez egy remek lehetőség arra, hogy más emberekkel dolgozzak együtt. A barátaimmal gyakran elmegyek fotózni. A sok gyakorlással, véleményem szerint és a visszajelzések alapján is sokat fejlődtem. Ezen kívül nyitott vagyok a természeti fotózásokra is.

Meséltél a képzeletbeli listádról, amin az álmaid szerepelnek. Azt is megtudhattuk, hogy már sikerült megvalósítani belőlük néhányat. Még milyen terveid vannak? Mi a következő a listán?

Először is a sikeres érettségi, illetve egyetemi felvételi. A későbbiekben meg minél több helyre szeretnék eljutni, akár az országon belül, akár külföldön. Szeretnék világot látni és tapasztalatokat szerezni.

Mi a legfőbb álmod?

Talán az, hogy egyszer elismert fotós legyek.

Véleményed szerint az önkéntesség egy remek tevékenység, amin keresztül másokon segíthetünk. Te milyen önkéntes munkát végeznél szívesen?

Mindenképpen gyerekekkel foglalkoznék. Úgy érzem, hogy jól egyeznék velük bármiről is legyen szó. Például hátrányos helyzetű gyerekek tanításában is segítenék.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Az alapítvány ösztöndíjasának lenni egy kiváló lehetőség. Segítség, hogy a támogatást továbbképzésre fordítsam, szellemi tudásom fejlődésének érdekben.

Üzenet az alapítványnak:

Azt üzenném az alapítványnak, hogy nagyon hálás vagyok, hogy támogatást nyerhettem, ez által is segítve vagyok álmaim elérésében.

Gagyi Orsolya vagyok, 2001-ben születtem, Székelyudvarhelyen. A Benedek Elek Pedagógiai Líceumban tanulok, természet angol szakon. Szeretem az időmet a barátaimmal tölteni, és bármiféle sporttevékenységben is szívesen részt veszek.

Megtudhattuk rólad, hogy öt évig voltál tagja a székelyudvarhelyi női kézilabda csapatnak. Miért pont ezt a sportot választottad?

Mindig is közel állt hozzám ez a sportág. Többféle tevékenységet kipróbáltam már, de a kézilabda vállt be a legjobban. Nem csak, hogy új emberekkel ismerkedhettem meg, de már önmagában rengeteg pozitív élménnyel járt, hogy egy csapat (közösség) tagja lehettem. Mégis a legjobb és legfontosabb az egészben, hogy mindennap mozoghattam.

Meséltél a vágyaidról. Említetted, hogy az egészségügyben szeretnél majd elhelyezkedni, akár mint orvos. Milyen indíttatásból választanád ezt a szakmát?

Nagyon szeretem a biológiát. Érdekesnek tálálom az egész emberi testet, és azt, hogy mennyi apró részből tevődik össze, ugyanakkor a vágy, hogy segítsek az embereken is ad egy plusz löketet.

Milyen más terveid vannak a jövőre nézve? Ki vagy mi motivál téged céljaid elérésében?

A jövőben szeretném elsajátítani az angol nyelvet. Szeretnék utazni, világot látni, új kultúrákat megismerni, emlékekkel gazdagodni. Motivál a családom, de legfőképpen magamnak szeretnék bizonyítani.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Igazi megtiszteltetés az alapítvány ösztöndíjasának lenni. Nagyon hálás vagyok érte. Ez az egész ad egy bátorítást, hogy igenis képes vagyok arra, hogy elérjem a céljaimat.

Üzenet az alapítványnak:

Köszönetet szeretnék mondani ezért a hatalmas nagy támogatásért

Please publish modules in offcanvas position.