Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Fejér Norbertnek hívnak, Gyergyószentmiklóson születtem 1997 október 9.-én. Jelenleg a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem számítástechnika szak végzős hallgatója vagyok.

Nagyon fontos számomra a kitűzött céljaim elérése, hisz ezek motiválnak, adnak erőt és segítenek át a nehézségeken, hogy újult erővel folytathassam a mindennapos tevékenységeimet.

Rengeteg elképzelésed van a jövődet illetően, mi a legnagyobb célod mind közül?

Legelső sorban célom, hogy az informatika területén belül egy elismert szakemberré válhassak, ugyanakkor úgy gondolom, hogy rengeteg kiaknázatlan lehetőség és fantasztikus ötlet van, amelyek valami folytán még nem lettek megvalósítva. A legmeghatározóbb célom éppen ezért az, hogy ezeket talán egyszer én valósíthatom meg a térség előlendítése érdekében. Hiszem, hogy mi is képesek vagyunk nagy dolgokat teremteni, itthon, Erdélyben, éppen ezért próbálom tudásom minél jobban kamatoztatni a terveim, ötleteim kivitelezése végett és remélem, hogy ezzel más embereknek is segíthetek és a társadalom értékes tagjává válhatok.

Szerinted mit jelent sikeresnek lenni?

Sikeresnek lenni számomra azt jelenti, hogy minél közelebb kerülünk a nagy, meghatározó céljaink felé. Ugyanakkor nagyon fontos nekem, hogy valami olyat tegyek életem során, amellyel más emberek életét is pozitívan tudom befolyásolni, illetve segíteni. Úgy gondolom, ha olyan életet élünk, amilyent szeretnénk, már rendkívül sikeresek vagyunk, viszont az igazi siker kulcsa szerintem mégis az, ha mások is valamilyen formán elismerik munkánkat és megbecsülnek minket.

Mi az, ami az elmúlt életedben leginkább büszkeséggel és örömmel tölt el? Miért vagy hálás?

Ismét csak a céljaimat említeném meg, büszkeséggel tölt el, hogy visszagondolva az egész életemre úgy érzem sikerült megtennem azokat a dolgokat, terveket, amelyek magam elé tűztem ki, nagyon sokszor ütköztem akadályokba és biztos vagyok benne, hogy még rengeteg lesz, viszont kitartással mindig képes voltam ezeken túljutni és megoldást találni a problémák útvesztőjében. Hálás vagyok, hogy egyetemre járhatok, tanulhatok, ugyanakkor hálás vagyok a családomnak és mindazon embereknek, akik nap, mint nap támogatnak a kitűzött utam során és mellettem állnak bármiről is legyen szó.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Az alapítvány ösztöndíjasának lenni egy megtisztelő lehetőség számomra. Nagyon jó érzés egy olyan közösségbe tartozni, ahol hozzám hasonló akarni vágyó és segítőkész fiatalok vannak. Az ösztöndíj segít a tanulmányaim folytatásában, ugyanakkor az anyagi támogatás mellett megerősítést nyújt számomra, hogy jó úton haladok, hogy elismerik a munkám, illetve motivációt ad a kitűzött céljaim eléréséhez.

Üzenet az alapítványnak:

Köszönöm a lelkes és odaadó munkájukat, amit értünk fiatalokért tesznek. Remélem és hiszek benne, hogy a későbbiek során én is segíthetem az ők munkájukat azáltal, hogy a „támogatottakból egyszer támogatók válhatnak”.

15 éves vagyok, Csíkszeredában születtem, jelenleg Csíkmadarason élek. A Joannes Kájoni Szakközépiskola tanulója vagyok, turisztikai technikus szakon. Próbálok minden napot úgy megélni, hogy amikor este lefekszem, legalább legyen egy dolog, ami aznap boldoggá tett. Szeretek olvasni, utazni, a barátaimmal és a családommal időt tölteni.

Mi az, amiért a jelenlegi életedben hálás vagy?

Igazából nagyon sok dolog van, amiért hálás lehetek. A legfontosabb talán az, hogy egészséges vagyok, van, meleg hely ahol aludjak, van mit egyek, nem vagyok egyedül és van egy családom, akik között mindig jól érzem magam. Itt külön megszeretném említeni a testvéremet, aki nélkül semmi nem sikerülhetne.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Hol látod magad 10 év múlva?

A jövőben mindenképp szeretnék egy jól fizető állást. Igazából konkrét terveim még nincsenek, de majd kis idő múlva bízom benne, hogy lesznek.

Számodra milyen lenne az ideális munka?

Számomra az ideális munka mindenképp olyan, ahol nem kell túl sokat ülni. Ha lehet, akkor nem egy irodában szeretném eltölteni az életem nagy részét.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Az, hogy az alapítvány ösztöndíjasai között lehetek egy nagyon megtisztelő érzés számomra. Elsősorban azért, mert tudom, hogy nagyon sok nálam rosszabb helyzetű, velem egykorú fiatal van, akinek nem adatik meg ez a lehetőség. Most jelenleg a sofőr iskolára gyűjtöm a pénzemet, amit nagy részben az ösztöndíj tesz ki.

Üzenet az alapítványnak

Azt szeretném üzenni az alapítványnak, hogy mindig tudjanak segíteni a diákoknak az elkövetkezendő években is. Köszönöm, hogy én is a részese lehetek!

Csala Dorottya vagyok, Gyergyószentmiklóson születtem, Gyergyóalfaluban lakom. A gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium, 11. osztály, természettudományok szakán tanulok. Életmottóm, hogy bármit elérhetünk, ha nagyon akarjuk és teszünk is érte.

Mi az, ami a legjobban motivál céljaid elérésében?

Ami legjobban motivál a céljaim elérésében, az nem más, mint maga a cél. A tudat, hogy milyen jó lesz akkor, amikor végre elérek odáig, és hogy büszke lehetek magamra, amiért kitartó voltam, és nem adtam fel, addig próbáltam és próbálkoztam, ameddig sikerült. Persze az arra felé vezető út is motivál, mivel sok új dolgot tanulok, vagy esetleg ismerek meg, ami máskor is hasznos lesz számomra.

Melyik a kedvenc könyved? Miért?

A kedvenc könyvem Khaled Hosseini Papírsárkányok című könyve. Azért a kedvencem, mert az élet igazi oldalát mutatja be, nem a túlszínezett és tökéletes élet képét festi le. Nincs benne hollywoodi csillogás, sem könnyelműség, hanem leírja azt a kemény életformát amilyen a 70-es évek és az azt követő időszak Afganisztánja volt. Hosseini páratlan alkotásából kiderül, hogy milyen durva és keménykezű világban élünk, de bármerre sodorjon a sors, a ténylegesen igaz barátokra, jórészt testvérekre bármikor számíthatunk.

Szerinted mi a fontosabb, a siker vagy a boldogság? Miért?

Számomra egyértelműen a boldogság a fontosabb. Mit ér a siker boldogság nélkül? Semmit. Lehet az embernek bármije, ha nem leli abban örömét. Úgy tartom, ha valaki boldog, annak megvan mindene, amire szüksége van.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Kitüntetésnek érzem, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek. Azért gondolom így, mert voltak olyan tanulók, akik sajnos nem kaphatták meg az ösztöndíjat, tehát úgy érzem, hogy az alapítvány elismerte a tevékenységeimet. Büszkeséggel tölt el, valamint motivál, hogy továbbra se adjam fel és küzdjek a céljaim eléréséért. Nagyban hozzájárul az önbecsülésem növelésében, emellett anyagiakban is hasznos segítséget nyújt.

Üzenet az alapítványnak:

Az alapítványnak üzenem, hogy továbbra is folytassák ezt a csodás munkájukat, mert ezáltal sok tanulónak tudnak segíteni, elérni a céljaikat, megvalósítani az álmaikat. Ha megérem, és úgy alakul a sorsom, akkor majd a jövőben én is támogatni szeretném az alapítványt, mert nagyon jó érzés támogatva lenni és szeretném, hogy majd más diákok is ugyanúgy tudjanak örülni, mint én. Köszönöm az alapítványnak ezt a csodás munkát, hogy segítenek megvalósítani az álmainkat.

Please publish modules in offcanvas position.