Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Székelyudvarhelyen születtem, Tarcsafalván lakom, de az iskola miatt jelenleg Udvarhelyen tartózkodom. A Tamási Áron Gimnázium filológia szakos, XI.D osztályos tanulója vagyok. Mottómat, Tamási Áron szavaival tudom megfogalmazni: ,,Tiszta és nagy dolgokhoz csak tiszta és egyenes úton lehet eljutni.“ Véleményem szerint, ezt akkor tudjuk megvalósítani, ha csakis előre nézünk és nem hátrálunk meg semmitől, mindeközben pedig emberek maradunk.

Beszámolódban említetted, hogy a hobbijaid közé tartozik a tánc. Mióta folytatod ezt a tevékenységet? Milyen pluszt ad ez neked?

Hobbijaim közé tartozott a tánc, de sajnos egészségügyi problémák miatt nem tudom folytatni ezt a tevékenységet. Amióta a gimibe járok, azóta kezdtem el táncolni, vagyis kilencedik óta. A tánc egy fontos tevékenység az életemben, amit ha meggyógyulok folytatni szeretnék. A tánc által egy olyan közösség tagja lehettem, ahol nem számított, hogy gazdag vagy szegény vagy, hogy falábú vagy, vagy sem. Egy remek tánctanárunk volt, aki azzal biztatott minket, hogy nincs olyan, aki ne tudna táncolni. Tánc közben ki tudok kapcsolódni, olyankor nem gondolok a mindennapi problémákra, felszabadulok és nemcsak fizikailag, hanem éppúgy szellemileg is megerősödöm.

Megtudhattuk rólad, hogy fontolóra vetted az ügyvédi pályát. Miért pont ezt?

Szeretnék ügyvéd lenni, mert ez nemcsak egy olyan szakma, ami jobb pénzkeresési lehetőséget biztosít, hanem megtanít az életre, hogy hogyan maradjunk erősek és kitartóak, és arra, hogy az élet nem csupán móka, meg kell tanulni veszíteni is, majd újra felállni és küzdeni tovább. Kiskorom óta mindig azt hallom a családomtól, ismerőseimtől, rokonoktól, hogy ,,ügyes, okos lány vagy, ne add fel!’’ Mindig is őszinte voltam, erős, határozott és céltudatos. Gyermekkorom óta az a nagy álmom, hogy egyszer majd visszaszerzem a földjeinket, amiket elvettek tőlünk, (ha addig édesapámnak nem sikerül), többek közt ezért is szeretnék ügyvéd lenni. Egyébként mindezt nem akarom elsietni, más szakmák is érdekelnek, célom mihamarabb megismerni önmagamat.

Állításod szerint, volt már lehetőséged kipróbálni magad önkéntesként egy öregotthonban, színdarabokban szerepelve. Milyen más önkéntes programban vennél részt szívesen?

Véleményem szerint az önkénteskedéshez nem feltétlenül kell egy ,,önkéntes szervezet” tagja lenni. A kisebb, másokért való önként cselekvéssel, saját magunknak is többet tudunk bizonyítani, így fiatalként. Persze az idő elteltével, amikor már kellő önismerettel rendelkezünk, egy csapat tagjaként is folytathatjuk mindezt, mert akkor talán már bátrabbak vagyunk, merünk megszólalni mások előtt. Igazság szerint kiprobálnék bármit, hogy azzal másokon segítsek, hiszen tudom milyen jóleső érzés, ha mellettem vannak és támogatnak.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Sokat jelent számomra, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek. Ez által megbizonyosodtam arról, hogy vannak még olyan emberek itt Erdélyben, akik a fiatalok mellé állnak, és próbálják a fiatal generációt támogatni, látják bennük a jövőt. Az ösztöndíj sokat segít nekem, mert így, hogy nem kell ingázzak, meg a hidegben gyalogoljak, nem betegszem meg olyan gyakran, emellett több időm van a tanulásra, és a barátaimmal is tudok tölteni egy kis időt. Közben pedig lehetőségem van megismerni magam más szempontokból is

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon szépen köszönöm a támogatást! Igyekszem fokozatosan fejleszteni magam, és minél jobban tanulni, hogy lehessek valaki, akire büszkén tekintenek a szülei, a barátai, de még az alapítvány is. Remélem, hogy tanulmányi eredményeim egy olyan munkahelyet fognak nekem biztosítani, hogy majd felnőttként, én is viszont tudjam támogatni ezt az alapítványt! Mégegyszer köszönöm!

A nevem Miklós Mercédesz. Székelyudvarhelyen születtem, jelenleg a Benedek Elek Pedagógiai Líceum büszke, 11. osztályos tanulója vagyok. Azért hangsúlyoztam, hogy büszke, mert ebbe az iskolába bekerülni, hatalmas cél volt számomra. Hónapok óta az foglalkoztat, hogy miként fogom megvalósítani az álmaimat. És bár nagy célokról van szó, hiszem azt, hogy megfelelő igyekezettel mindannyian képesek lehetünk ezek elérésére. Egyszerűen csak mernünk kell nagyot álmodni.

Jelenleg középiskolás vagy, de ezek az évek hamar elröpülnek. Mihez kezdesz ezután?

Mivel nagyon szeretem az idegen nyelveket, főleg az angolt, valami ezzel kapcsolatossal szeretnék foglalkozni a középiskola után. Nemrég sikerült eljutnom Kolozsvárra, egy osztálykirándulás keretein belül. Egyetemet látogattunk, előadásokat hallgattunk meg. Mindez nagyon tetszett, elgondolkodom azon, hogy ezt az egyetemet választom, viszont azt, hogy milyen karra kellene mennem, még nem sikerült eldönteni.

Említetted, hogy volt már lehetőséged pincérként dolgozni. Átélhetted milyen érzés, amikor saját jövedelmed van. Miben segített téged ez a tapasztalat?

Mivel nem egy könnyű munkáról van szó, úgy gondolom, ez a tapasztalat segített teljesen tisztán látni édesanyám helyzetét, aki egyedülálló anyaként rengeteget dolgozik, hogy nekem és a nővéremnek a lehető legtöbbet tudja megadni. Nyilván csak egy nyári munkáról van szó, de rájöttem arra, hogy képtelen lennék egész életemben egy fizikailag ennyire megerőltető munkát végezni. Azok után, hogy én is dolgozhattam, pénzt kereshettem, úgy gondolom, hogy elkezdtem jobban vigyázni mire és hogyan költöm el azt (legyen szó sajátomról vagy édesanyáméról), hiszen most már pontosan tudom milyen nehéz megkeresni.

Mi a legnagyobb álmod?

Nagyon szeretek utazni, és hatalmas álmom, hogy eljuthassak a világ különböző pontjaira. Elsők közt van Amerika és Nagy- Britannia, de főleg az utóbbi. Nagyon szeretném látni Londont… Igen, én mertem nagyot álmodni.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Engem hatalmas büszkeséggel és örömmel tölt el az alapítvány ösztöndíjasának lenni. Az ösztöndíjamat a Cambridge vizsga megszerzésére szeretném fordítani, amelyet még az érettségi előtt szeretnék letenni. Számomra nagyon fontos ez a vizsga, mert mint már említettem, középiskola után is magas fokon szeretném tanulni az angol nyelvet.

Üzenet az alapítványnak:

Hatalmas köszönetet szeretnék mondani az alapítványnak elsősorban, mert engem is felvettek az ösztöndíjasok közé, hogy támogatnak, és bátorítanak arra, hogy igenis megvalósítható minden álom és életcél melyet kitűzünk magunk elé. Úgy gondolom, hogy igazán tiszteletre méltó és hasznos a tevékenységük. Engem megnyugvással tölt el, hogy igenis vannak emberek, kiknek célja embertársaik segítése. Köszönjük szépen!

Blága Eszter vagyok, 16 éves, csíkszeredai születésű, és jelenleg a Márton Áron Főgimnázium társadalomtudományok szakon tanulok.

Említetted, hogy érdekel a fotózás. Milyen témákban fotóztál eddig? A tanfolyam mellett, még hogyan fejleszted magad?

Leginkább portrékat készítek és úgy gondolom, ez egy remek lehetőség arra, hogy más emberekkel dolgozzak együtt. A barátaimmal gyakran elmegyek fotózni. A sok gyakorlással, véleményem szerint és a visszajelzések alapján is sokat fejlődtem. Ezen kívül nyitott vagyok a természeti fotózásokra is.

Meséltél a képzeletbeli listádról, amin az álmaid szerepelnek. Azt is megtudhattuk, hogy már sikerült megvalósítani belőlük néhányat. Még milyen terveid vannak? Mi a következő a listán?

Először is a sikeres érettségi, illetve egyetemi felvételi. A későbbiekben meg minél több helyre szeretnék eljutni, akár az országon belül, akár külföldön. Szeretnék világot látni és tapasztalatokat szerezni.

Mi a legfőbb álmod?

Talán az, hogy egyszer elismert fotós legyek.

Véleményed szerint az önkéntesség egy remek tevékenység, amin keresztül másokon segíthetünk. Te milyen önkéntes munkát végeznél szívesen?

Mindenképpen gyerekekkel foglalkoznék. Úgy érzem, hogy jól egyeznék velük bármiről is legyen szó. Például hátrányos helyzetű gyerekek tanításában is segítenék.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Az alapítvány ösztöndíjasának lenni egy kiváló lehetőség. Segítség, hogy a támogatást továbbképzésre fordítsam, szellemi tudásom fejlődésének érdekben.

Üzenet az alapítványnak:

Azt üzenném az alapítványnak, hogy nagyon hálás vagyok, hogy támogatást nyerhettem, ez által is segítve vagyok álmaim elérésében.

Please publish modules in offcanvas position.