Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Fábián Loretta vagyok, Csíkszeredában születtem. A tanulmányaimat jelenleg a Márton Áron Gimnázium filológia szakán folytatom. Életcélom, hogy megmutassam az embereknek, hogy igenis vagyok valaki!

Ha lehetne három kívánságod, amelyek azonnal teljesülnek, melyek lennének azok? 

Hmm... Nagyon fogós kérdés! Ilyenkor mindenki azt mondaná, hogy még legyen ezer kívánsága. Az első számomra talán az lenne, hogy ne legyen a világon betegség, mindenki legyen egészséges, mert nincs ennél fontosabb. Ezután, hogy ne legyen az emberiség ilyen rideg. Bánjunk jól embertársainkkal, legyünk boldogok úgy, hogy nem más életével foglalkozunk. Ezek a legfontosabbak számomra.

Szerinted mi fontosabb, az egészség vagy a boldogság? 

Életem során megtapasztaltam ezt-azt, így tudom, hogy mi az egészség és a boldogság. Ha van egészséged, akkor boldog ember vagy, mert megvan az, ami lehet, hogy másnak nincs. Boldog akkor is lehetsz, ha nincs egészséged, talán ez az, amit minden panaszkodó embernek kellene tudatosítani, mert akik már volt nehézség az életükben, vagy voltak betegek, azok tudják, hogy minden nap egy kincs.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Annyira hálás vagyok, hogy azt nem lehet szavakba foglalni. Mélységesen meghatott, mikor kiderült, hogy ösztöndíjas leszek. Számomra egy löketet nyújt, egy  segítséget, hogy valóra válthassam az álmaimat. Mindemellett lelkesít, hogy majd én is segítsek olyan embereknek, akiknek nem adatott meg a stabil anyagi háttér.

Üzenet az alapítványnak:

Hálás köszönet mindenért! Hiszem, hogy a sors százszorosan visszaadja ezt az alapítványnak.  Sok olyan embernek segítettek ezáltal, akinek nagy szüksége volt erre. Igyekszem én is minden tőlem telhetőt megtenni ez ügy érdekében, és hasonlóan támogatni majd másokat.

Bőjte Anita vagyok. 2001-ben születtem Csíkszeredában. Jelenleg a Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban vagyok végzős diák, teológia szakon. Mostmár lassan 3 éve a Csíkszentdomokosi Ifjúsági Szervezetben tevékenykedem, amit elég szívügyemnek tekintek a falu fiatalságának fennmaradása érdekében.

Emberekkel, gyerekekkel szeretnél foglalkozni. Gondolkodtál azon, hogy tanár legyél?

Igen, többször is eljátszottam a gondolattal, viszont most elég erős bennem az óvónő iránti érdeklődés. Nagyon szívesen foglalkozom nagyobb gyerekekkel is, de mégis azt érzem, hogy a kisgyerekek kicsit közelebb állnak hozzám.

Nemoskára lezárul az életed egyik legmeghatározóbb szakasza. Elballagsz. Mit adott neked az elmúlt 4 év?

Sok diáktársamtól hallok különböző kijelentéseket, hogy :"Jajj, mikor lesz vége már a sulinak!", és ehhez hasonlókat, viszont én egyáltalán nem érzem azt, hogy várnám. Nagyon nehéz lesz elválni ettől a megszokott környezettől. Ez az elmúlt 4 év sok mindent nyújtott számomra, leginkább felejthetetlen élményeket és örök barátságokat. Hálás vagyok a családomért, hogy erre az útra tereltek és hogy ebben az iskolában tanulhattam.

Mi az a tulajdonság, amit a legjobban szeretsz magadban?

Mindig nehéz kérdés, mivel az ember nem szeret saját tulajdonságairól beszélni, de mégis úgy gondolom, hogy a kedvenc tulajdonságom a nyitottságom az új dolgokra, és segítőkészségem. Általában megpróbálok helytállni mindenhol és segíteni.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Az alapítvány ösztöndíjasának lenni nagy öröm számomra, mivel a családi helyzetem miatt elég nehézkes volt kifizetni a bentlakást. Az alapítvány nekem és a családomnak nagyon sokat jelent, mert az ösztöndíjból ki tudom fizetni ezeket.

Üzenet az alapítványnak:

Hála és köszönet, hogy vannak és segítenek rajtunk!

Páka Norbert vagyok, Gyergyószentmiklóson születtem, és pszichológia szakos hallgató vagyok, Kolozsváron a BBTE-n.

Mint kiderült, egyetemista vagy. Milyen szakon tanulsz?

Jelenleg pszichológiát tanulok, amit nagyon szeretek, bár az embernek néha vannak nehezebb időszakai, amikor elgondolkodik, hogy biztos, hogy jó utat választott-e magának. Eddig még soha nem éreztem azt, hogy megbántam volna, amire a fejemet adtam.

Mi késztetett arra, hogy ezt válaszd?

Az, hogy erre az egyetemre jöttem nagymértékben befolyásolta az a gondolkodás menetem, hogy valami olyan szakmát szeretnék választani, ahol a segítségnyújtás játszik főszerepet. De az orvosi pálya egyáltalán nem vonzott, míg a pszichológiai ismeretek mindig is megragadtak. Szerettem egy-egy érdekes kísérletről tanulni, és megérteni annak mögöttes tartalmát.

Végzős vagy, közeleg az államvizsga. Miről írod? Mit kutatsz? Mesélj róla!

Az államvizsgám témája: Az önhatékonyság hatása a Trustgame-ben elért teljesítményre. Ez által azt szeretném megvizsgálni, hogy milyenek azok az emberek, akik hajlamosabbak együtt működni egy társukkal. Tudva azt, hogy amennyiben megpróbálják átverni a társukat, akár nagyobb virtuális profitot is szerezhetnek. Reményeim szerint még novemberben el tudom kezdeni a kísérletet, és az első szesszió végére kész leszek a teljes államvizsgámmal.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Számomra nagyon nagy segítség az alapítvány ösztöndíjasának lenni, mivel végzős vagyok, rengeteg olyan anyagi nehézségbe ütközőm, amelyek eddig nem voltak. Kezdve az államvizsga dolgozatom elkészítéséhez szükséges anyagok, iratok, kutatások, kísérletek, valamint a ballagással járó költségek fedezése. Nagyon nagy segítség számomra, de főleg a szüleim számára. Mivel édes anyukám betegnyugdíjas a kezelése nagyon megterhelő a család számára, valamint az én költségeimmel együtt, amely az egyetemi tanulmányaimhoz szükséges, alig volt kivitelezhető.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi támogatást, remélem, hogy még nagyon sokáig képesek lesznek tovább vinni az alapítványt, ugyanis mindig lesznek olyan emberek, mint az alapítvány támogatottjai, akik anyagilag szűkölködnek, de hajtja őket a tanulás iránti vágy, egy jobb világ felé. Ha mindenkin nem is tudnak segíteni, már az is nagy dolog, ha képesek lesznek egy pár ember számára reményt adni, hogy majd ők adhassanak más számára reményt. Ahogy ezt remélhetőleg, egy pár év múlva, ha már elvégeztem a mesterit én is megtehetek.

Please publish modules in offcanvas position.