Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Barabás Kinga vagyok, Székelyudvarhelyen születtem. Jelenleg is Székelyudvarhelyen élek a Kós Károly Szakközépiskola bentlakásában. Tanulmányaimat is az előbb említett iskolában végzem, kereskedelem szakon.

Hogyan jellemeznéd magad három szóval?

Kedves, szorgalmas, segítőkész.

Mi az, ami téged motivál céljaid elérésében?

Például az a gondolat, hogy igenis képes vagyok elérni valamit, egy célt, ha azt nagyon akarom. Ha elakadok valamiben, van kitől segítséget kérjek. Vannak olyan személyek az életemben, akikre bármikor, bármiben számíthatok.

Beszámolódból kiderült, hogy szeretsz olvasni. Ki a kedvenc szerződ? Milyen típusú könyveket szoktál olvasni?

Kedvenc szerzőm Leiner Laura. Például szerelmes, romantikus regényeket, skandináv krimiket szoktam olvasni, igazából minden olyant, ami érdekes, izgalmas és feszültségkeltő.

Mikor és mitől érzed szeretve magad általában?

Időnként szeretem, ha ki is mondják, hogy szeretnek, de általában a tettek a legfontosabbak. Vannak pillanatok, amikor jól esik egy nagy ölelés is.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Nagyon jó érzés, hogy azon kevesek közé tartozom, akiknek az alapítvány segítséget tud nyújtani céljaik elérése érdekében. Ez a támogatás lehetővé teszi nekem, hogy eggyel kevesebb akadállyal kelljen szembesüljek az idei tanévben.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon hálás vagyok az alapítványnak. Kívánom, hogy lehetőségük legyen még nagyon sok hozzánk hasonló diák támogatására.

Ambrus Márton a nevem, Sepsiszentgyörgyön születtem, jelenleg Korondon élek. Tanulmányaimat Székelyudvarhelyen végzem, autóvillamossági szakon tanulok. A tanulás mellet részt veszek a családi gazdasági munkálatokban.

Mi leszel, ha ,,nagy leszel’’ avagy, hogyan képzeled el magad tíz év múlva?

Tíz év múlva a szülőföldemen képzelem el magam. Szeretnék munkába állni autómérnökként, vagy az autókkal kapcsolatos szakágakban.

Önkénteskedtél már valaha? Ha igen, milyen élmény volt? Ha nem, akkor milyen területen önkénteskednél szívesen?

Önkénteskedtem cserkészeten belül, valamint iskola keretén belül is. Ez számomra nagyon jó élmény volt. Megfogott benne a feltétel nélküli szeretet.

Jelenleg mi a célod? Mi motivál?

Az első célom, amit szeretnék elérni az érettségi diploma megszerzése, hosszabb távon pedig autómérnök szeretnék lenni.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Számomra az alapítvány ösztöndíjasának lenni egy hatalmas megtiszteltetést jelent. Ez a támogatás segít a tanulmányaimban fellépő kiadások fedezésében. 

Üzenet az alapítványnak:

Azt üzenem az alapítványnak, hogy nagyon köszönöm támogatását, nélkülük talán nem érhetném el a céljaimat. 

Csiszer Eszter vagyok, Csíkszeredában születtem, és most is itt élek. Kiskoromban Bánkfalván laktam, de édesanyámmal és testvéreimmel sajnos el kellett költöznünk a válás miatt. Jelenleg IX. osztályos vagyok, a Márton Áron Gimnáziumban, matematika-informatika intenzív szakon végzem tanulmányaimat.

Nem mindennapi céljaid vannak a jövődet illetően, hiszen egy titkosszervezetnél szeretnél majd dolgozni, mint hacker. Honnan jött ez az elképzelés? Miért pont ezt a szakmát választanád?

Az elképzelésem a jövőbeli szakmámat illetően a testvéremtől és egy filmsorozatból jött. Azóta már annyira megszerettem, hogy könyvet is rendeltem, amely ezzel a témával foglalkozik. Azért ezt a szakmát választottam, mert most van kereset ezekre az emberekre és még most is fejlődőben van. Úgy gondolom, hogy a hackereknek az „árnyékban” hatalma van a nem mindennapi tudásuk által.

Sorsdöntő 4 év áll előtted, hiszen most kezded a kilencedik osztályt. Milyen elvárásaid vannak a középiskolás éveidtől?

A tanuláson kívül nincsenek nagy elvárásaim ezektől az évektől, mivel ez a szakma sok tanulást és időt igényel. Ebben a 4 évben szeretnék elsősorban informatika és matematika versenyekre járni. Szeretnék megtanulni minél jobban programozni, programokat írni, és felkészülni az egyetemi évekre.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Megtisztelő, hogy ennél az alapítványnál lehetek ösztöndíjas, mivel tudom, hogy nem mindenki lehet ennek részese. Sok mindenben segít ez nekem, az élet mindennapi dolgaiban.

Üzenet az alapítványnak:

Köszönöm a munkájukat, sok sikert kívánok az alapítványnak, hogy minél több tanulónak tudjanak segíteni!

Please publish modules in offcanvas position.