Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Sánta Barnabás vagyok, Csatószegen élek, jelenleg a Csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola végzős diákja.

Nem tudod elképzelni máshol az életed, csakis itthon, a szülőföldeden. Azonban nagyon vágysz új helyek megismerésére. Van konkrét hely, ahová mindenképpen el szeretnél jutni?

Úgy gondolom az ember életében nagyon fontos, hogy új dolgokat, új embereket, különböző kultúrákat ismerjen meg, ettől csak értékesebbé válik. Ugyanakkor nem tudom elképzelni a jövőmet úgy, hogy ne itthon, Székelyföldön éljek és dolgozzak. Nem mondhatnám, hogy egyetlen konkrét hely van, ahová el akarok jutni, hanem vonzanak a különleges földrajzi tájak, például: Grand Canyon, persze ez egy erős példa, ugyanúgy kíváncsi vagyok a Duna-Deltára, a Királykő- hegységre, nem kell messze mennie az embernek, hogy szép dolgokat lásson.

Érdekel a földrajz, hisz a hobbid is ehhez kapcsolódik…

Nagyon szeretek vak térképeken beazonosítani országokat, folyókat, földrajzi tájegységeket. Mikor van rá lehetőségem szoktam kirándulni: barlangokat, hegyeket, völgyeket, szorosokat, erdőket nézni és mindig elcsodálkozok, hogy milyen tökéletes, úgy ahogy van egy-egy táj, olyannyira, hogy jobbat ki sem lehetne találni.

A bemutatkozódban írtad, hogy tanár szeretnél lenni. Pontosabban milyen irányba szeretnél orientálódni?

Igen, úgy gondolom, hogy a megszerzett tudás kötelezettséggel jár, mégpedig tovább kell adni azt. Erre pedig a legjobb eszköz a pedagógia. Néhány tanárból hiányzik a szakmája iránti szenvedély, pedig szerintem az az egyik legfontosabb dolog.

Voltál már önkéntes, milyen érzés volt? Kipróbálnád máskor is?

Voltam már önkéntes, mégpedig az első, Hargita megyei erdőültetési akcióban önkénteskedtem. Jó érzés volt valami hasznosat tenni, természetesen szívesen önkénteskednék hasonló és akár más témakörben is.

Hogyan látod, az alapítvány miként segít hozzá a céljaid eléréséhez?

Az Alapítvány lehetőséget nyújt álmaim megvalósításához, ugyanakkor tanulmányaimban is segítségemre van.

Üzeneted az Alapítványnak

Mindenképp elismerésem, azért amit a fiatalokért, Székelyföldért tesznek, és csak remélni tudom, hogy ez az alapítvány sokáig fog működni, hogy majd egyszer én is támogathassam.

Máthé Andrea Brigitta a nevem. Székelyudvarhelyen élek a szüleimmel és a lánytestvéremmel. Az 1-8 osztályt az Orbán Balázs Általános Iskolában végeztem itt Udvarhelyen. 17 éves vagyok, a Kós Károly Szakközép Iskola XI.C osztályos tanulója. A kereskedelem szakot tanulom itt.

Mesélj nekünk a családodról

A kis húgomat Máthé Klaudiának hívják, ő is az Orbán Balázs iskolában tanul, idén végzi a 4. osztályt. Nagyon büszke vagyok rá, és próbálok mindent úgy csinálni, hogy a kapcsolatunk felnőttkorunkban is a legjobb legyen, tudjunk egymásra számítani jóban, rosszban. A szüleim közül inkább édesanyámmal értek nagyon szót, ő az, aki mindig szívesen végighallgat, segít és támogat, akár lelki problémákról lenne szó, akár másról. Édesapám ennek az ellenkezője vele ennyire mélyen akármiről nem tudok elbeszélgetni, ő egy kicsit zárkózottabb típus, de attól ő is támogat mindenben.

Nagyon sok mindent csinálsz, szerteágazó az érdeklődési köröd, mesélj kicsit bővebben erről.

Igen ez így is van, de ez már mind hobby számomra. 3 évet rendszeresen kosaraztam, de valamiért 8. osztály után abba maradt. Részben a tanulás végett, részben pedig a társaság végett is. De nem bánom, mert több időm van tanulni és más egyéb programokra is. De attól a mozgás nem marad ki az életemből, kapok rá alkalmat mindig, ha mozogni akarok, egy kis túra a természetben, biciklizés. A rajzolás is egy kellemes időtöltés számomra. Sokan kérdezték , a rajzaimat figyelve, hogy mért nem megyek ezen az ágon tovább hisz nagyon szépen rajzolok és tehetségem is van hozza, de én úgy érzem, hogy nem nekem való lenne, ez csak egy fajta kikapcsolódás.

A bemutatkozódban írtad, hogy érettségi után szeretnél asszisztens képzőre menni, és elég céltudatosan, már rég óta meghatároztad életednek e célját…

Igen ez a fő célom, de előtte szeretném, hogy az érettségit sikeresen elvégezzem. Minderre 7. osztályban jöttem rá, amikor kezdtük tanulni az ember anatómiáját. Magával ragadott a kíváncsiság, hogy mi folyhat le egy ember szervezetében nap, mint nap. Nem lehet leírni azt az érzést, amikor én erre mind rájöttem, egyszerűen nagyon foglalkoztatnak azok a kérdések, ami egy emberrel történik, ott belül. Ezt a főiskolát itt Udvarhelyen szeretném végezni a Tamási Áron Gimnáziumba.

Voltál már önkéntes, milyen érzés volt? Kipróbálnád máskor is?

Igen voltam önkéntes. A Coats Odorhei szervezett egyszer itt a Csereháton, ahol lakok, egy szemétgyűjtést és részt vettem ebbe én is. Nagyon jó érzés volt, hogy az én munkám által is egy pici százalékot tisztult a természet. Nagy örömmel és odaadással csináltam mindezt, mert tudtam, hogy ezzel az otthonomat, a Földet segítem. Szívesen vennék még részt ilyen akciókban, mert leírhatatlan az az érzés, amikor tudom hogy ezzel segítek, de úgy, hogy nem várok érte semmit, és ez felemelő érzés.

Hogyan látod, az alapítvány miként segít hozzá a céljaid eléréséhez?

Számomra ez nagy segítség, amit az alapítvány nyújt. Megalapozta a jövőm, hogy el tudjam érni célom. Nagy örömmel tölt el, hogy ösztöndíjas lehetek, jó érzés azt tudni, hogy vannak olyanok, akiknek számít az, hogy mi lesz velünk, ha felnövünk. És remélem pár év múlva más gyerekeinek is ekkora boldogságot tudunk okozni, mint nekünk az alapítvány.

Üzeneted az alapítványnak

Én azt üzenném, hogy ezt, amit tesz ne adja fel, mert az utánunk lévő generációt is pont úgy kell segíteni ahogy minket, hogy ők is elérjék céljaikat. Remélem ebből én is majd kivehetem a részem, mert jó érzés másokon segíteni, hogy elérjék céljaikat.

Lukács Rákhel vagyok, egy tizenöt éves lány. 2017 őszén megkezdtem tanulmányaim a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumba filológia szakon. Imádom ezt az iskolát! A családommal jó kapcsolatot ápolok.

Nagyon szeretsz olvasni, sorozatot nézni. Milyen tematikájú könyvek és sorozatok vonzanak?…

Ez így igaz. Imádom a fantasy-, Jodi Picoult könyvek és a kedvenceim a skandináv krimik (főleg Joe Nesbo könyvei). Sorozatokból az ízlésem elég változó, de az örök kedvenc a Trónok harca!

Vonz a sportolás, a kosárlabda. Miért éppen kosárlabda? Milyen lehetőségeid voltak, és vannak jelen pillanatban e hobbi gyakorlására?

Igazából az iskolám elég komolyan veszi a kosaras jövőt (heti 4 edzés), de sajnos ingázó létemre nem vehetek részt az edzéseken, mert a tanulásom rovására menne. Egyébként a magasságom miatt döntöttem a kosárlabda mellett.

A bemutatkozódban írtad, hogy tanár szeretnél lenni, van konkrétabb elképzelésed, hogy milyen szakirányban szeretnél elhelyezkedni?

Igazság szerint a magyar az örök szerelmem, tehát ha tanár lennék mindenképpen magyar tanár!

Üzeneted az Alapítványnak

Az alapítványnak nemcsak a pénzügyi támogatást kell megköszönni, hanem a lelkit is! Köszönök mindent, maradjanak továbbra is ilyen szuperek!

Please publish modules in offcanvas position.