Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Ilyés Rita vagyok, 16 éves, a Kós Károly Szakközépiskolában járok, kereskedelem szakon. Egy testvérem van, akit Robinak hívnak, nagyon szeretem őt, most külföldön dolgozik. Szüleim, édesanyám elárusító nő egy üzletben, édesapám meg szezonmunkás.

Szeretsz olvasni és sorozatokat nézni, pontosabban milyen tematikájú könyvek, sorozatok érdekelnek?

Nagyon szeretek olvasni és filmet/sorozatot nézni. Tematikailag a vicces, érdekes, romantikus könyvek érdekelnek, kedvenc könyveim azok, amelyeket Leiner Laura írt.

Biztosan nehéz lehetett megszokni a halló készüléked, valamint ezzel beilleszkedned, azonban ez sem tántorított el, ami nagyon tiszteletre méltó dolog, vannak terveid, álmaid, mesélj nekünk ezekről.

Igen, nehéz volt. A terveimet még én sem nagyon tudom, de mivel hallókészülékes vagyok így szeretnék másokon segíteni, bátorítani, hogy igen is ez jó és megéri vállalni az igen kockázatos műtétet a hallásunk érdekében. Azok az emberek, akik nincsenek ebben a helyzetben, nyilván nem érthetik mekkora kockázattal és félelemmel jár egy - egy ilyen beavatkozás. Mivel kereskedelem szakon vagyok így rá jöttem, hogy nem nekem való ez a szakma, mert nagyon sok odafigyelést igényel. Nagyon sokat gondolkodtam, hogy nekem pontosan mi is lenne jó és próbálok jó megoldást találni. De mindenképpen le szeretném tenni az érettségit, jelenleg ez az egyik álmom:)

Hol szeretnél elhelyezkedni, mivel szeretnél foglalkozni iskola után?

Iskola után nagyon sokat gondolkodtam, hogy egy esetleges sikeres érettségi után elmenjek-e egyetemre. Sajnos nincs még konkrét elképzelésem ezzel kapcsolatban, így majd a vizsgák után gondolkodom ezen.

Hogyan látod, az alapítvány miként segít hozzá a céljaid eléréséhez?

Az Alapítvány nagyon sokat segít, elsősorban a nyelvtanulás (román) területen, ezáltal is közelebb kerülhetek a célomhoz, hogy leérettségizzek.

Üzeneted az Alapítványnak

Nagyon szépen köszönöm, hogy ösztöndíjasa lehetek ennek az Alapítványnak, és hogy segítenek! Nagyon hálás vagyok!

Gyergyószentmiklóson a Salamon Ernő gimnáziumba járok. Filológia szakon vagyok. Már nyolcadikos koromba ide szerettem volna jönni. Van három kis testvérem, két ovis, négy és három évesek, és a harmadik két éves. Szentsimonban élnek a szülőkkel. Amíg iskolába járok, Domokoson a nagyszüleimnél vagyok, mert közelebb van és nem szerettem volna bentlakásba menni, ezért buszozok Domokosról.

Közel áll hozzád az irodalom, szoktál verset írni, meg oszthatod velünk az egyik versed?

Igen, szoktam verseket írni, és nagyon szeretem az irodalmat, ezért is vagyok filológia szakon. Nem igazán szoktam mutogatni a verseimet, de megmutatok egyet.

 

Eladni a lelked, minek azt? Ugyan!
Mint egy könyv, a lelked olyan!
Nyisd szét, lapozz bele bátran!
Olvasd, és csak a jót várjad..

És válaszd ki, mi a legfontosabb!
Higgy benne,légy a legboldogabb.
Mert Ő hatalmas, mert Ő jó!
Éljen benned az Örökkévaló!

Hidd el, hogy segít neked, szeret!
Hisz, megmozgatott minden követ...
Csak érted! Értem. Értünk!
Ő általa vagyunk, élünk...

Ne csukd össze soha a könyvet!
Szeresd, imádd a te Istenedet!
Ne hagyd, hogy a gonosz lángja,
Lelkedet megégesse, elpusztítsa..
Valld meg Isten szeretetét,
S ne veszítsd el a reményt.
Mert akit Isten szeret, boldog!
S lelkéből, szeretettel mosolyog!

Védd meg a szíved, a lelked!
Mely Istenért van benned..
Éld meg a szeretetet, a hiányt.
Mert Ő, mindent okkal csinál!

Szeresd az Örökkévalót!
Imádd a Mindenhatót!
S az Ő egyszülött Fiát,
Általa van életed, szeresd hát!
 

Köszönjük a bizalmad, szép vers. A versírás mellet nagyon szereted az állatokat, több háziállatod is van, valamint szeretsz lovagolni is.

Igen, nagyon szeretem az állatokat. Kutyám, lovam és még papagájom is van. Sokat szoktam lovagolni kinn a mezőn, nyereg nélkül, ez egy fajta pihenés számomra. Szeretek a természetben lenni.

A bemutatkozódban írtad, hogy tanár szeretnél lenni. Pontosan milyen tanár, és miért éppen tanár?

Igen, tanár szeretnék lenni és remélem az is leszek. Pontosabban magyar szakos tanár. Egyrészt mert a példaképem is tanár, és mert szeretek gyerekekkel foglalkozni.

Benne vagy a Csíkszentdomokosi Kamilliánus csoportban. Mesélnél nekünk e csoport tevékenységéről és a te feladataidról?

A Kammiliánus csoport egy olyan csapat, akikkel nagyon szeretek együtt lenni. Van egy kisebb és egy nagyobb csoport, én a nagyokhoz tartozok. Domokoson az öregeknek, szegényeknek szoktunk élelmiszert osztogatni, amikor csak tehetjük, Frédi atya támogatásával.

Hogyan látod, az alapítvány miként segít hozzá a céljaid eléréséhez?

Az Alapítvány segít, mert így román, angol magyar könyveket tudok venni, amelyekből tanulhatok. Sajnos nem mindig elég a pénz a buszra sem, és sokat segít ezzel az Alapítvány.

Mit üzensz az Alapítványnak?

Nagyon szépen köszönök mindent az Alapítványnak, hálás vagyok nagyon, hogy támogatnak engem is. Így erősödött a reményem is a jövőm iránt! Köszönöm!

Czine Buzsi István vagyok Csíkszépvízen lakom, a Nagy István Művészeti Középiskolában tanulok Csíkszeredában zeneszakon, egész pontosan hegedű fő-és zongora mellékszakon. Az elemi és általános tanulmányaimat kivéve az első osztályt a Márton Áron Gimnáziumban végeztem s bár a médiám megengedte volna, hogy visszajussak, én valami újat szerettem volna kipróbálni és ez a zene volt.

Zene… pontosabban hegedű szak. Miért éppen hegedű? Honnan jön a zeneszereteted?

Így történt, hogy a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskolába felvételiztem. Érdekes az, ahogyan a hegedű mellett döntöttem: már kis koromban nagy figyelemmel hallgattam a hegedű muzsikát és valahogy a fülembe vésődött annak hangja, dallama. Tehát a hegedű iránti szeretet, kíváncsiság vitt arra a döntésre, hogy szakemberektől tanulhassam a középiskolában.

Szeretnél egyetemre menni, van pontos elképzelésed, hogy hova? Egyetem mellett pedig szeretnél különböző kurzusokra járni, amelyről konkrét elképzeléseid vannak…

A jövőmet tekintve mondhatni elég pontos terveim vannak. Célom, hogy Kolozsváron folytathassam az egyetemet, hogy fejlődjek, előadásokra járhassak, olyan tematikájúakra, melyek hozzájárulnak mind szellemi, mind pedig lelki fejlődésemhez is. Néhány egyetemi tanárral már próbálom felvenni a kapcsolatot, hogy tájékozottabb lehessek.

A zene mellett van valami olyan tevékenység, vagy olyan terület, amely foglalkoztat?

Az egyetem mellett, ahogy az idén és a tavaly is tettem, szeretnék kurzusokra járni: zenei mesterkurzusokra, emellett a biológia és földrajztudományok is foglalkoztatnak engem.

Színes egyéniség vagy, hiszen a zene, és a hegedű szeretet mellett ott szerepel a sokkal racionálisabb földrajz és biológia, hogyan látod, az alapítvány miként segít hozzá e céljaid eléréséhez?

Számomra az Alapítvány különösképpen hozzájárult és járul mind az anyagi, mind pedig tanulmányaim folytatásában és megvalósításában.

Üzeneted az Alapítványnak

Üzenetemet szavakban nehéz megfogalmazni: mindenképpen köszönöm, hogy támogatnak, hogy segítenek. Hálás vagyok azért, hogy léteznek ilyen Alapítványok, de legfőképp azért, hogy léteznek ilyen emberek, mint Önök. Nagyon szépen köszönöm.

Please publish modules in offcanvas position.