Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Gyergyószentmiklóson a Salamon Ernő gimnáziumba járok. Filológia szakon vagyok. Már nyolcadikos koromba ide szerettem volna jönni. Van három kis testvérem, két ovis, négy és három évesek, és a harmadik két éves. Szentsimonban élnek a szülőkkel. Amíg iskolába járok, Domokoson a nagyszüleimnél vagyok, mert közelebb van és nem szerettem volna bentlakásba menni, ezért buszozok Domokosról.

Közel áll hozzád az irodalom, szoktál verset írni, meg oszthatod velünk az egyik versed?

Igen, szoktam verseket írni, és nagyon szeretem az irodalmat, ezért is vagyok filológia szakon. Nem igazán szoktam mutogatni a verseimet, de megmutatok egyet.

 

Eladni a lelked, minek azt? Ugyan!
Mint egy könyv, a lelked olyan!
Nyisd szét, lapozz bele bátran!
Olvasd, és csak a jót várjad..

És válaszd ki, mi a legfontosabb!
Higgy benne,légy a legboldogabb.
Mert Ő hatalmas, mert Ő jó!
Éljen benned az Örökkévaló!

Hidd el, hogy segít neked, szeret!
Hisz, megmozgatott minden követ...
Csak érted! Értem. Értünk!
Ő általa vagyunk, élünk...

Ne csukd össze soha a könyvet!
Szeresd, imádd a te Istenedet!
Ne hagyd, hogy a gonosz lángja,
Lelkedet megégesse, elpusztítsa..
Valld meg Isten szeretetét,
S ne veszítsd el a reményt.
Mert akit Isten szeret, boldog!
S lelkéből, szeretettel mosolyog!

Védd meg a szíved, a lelked!
Mely Istenért van benned..
Éld meg a szeretetet, a hiányt.
Mert Ő, mindent okkal csinál!

Szeresd az Örökkévalót!
Imádd a Mindenhatót!
S az Ő egyszülött Fiát,
Általa van életed, szeresd hát!
 

Köszönjük a bizalmad, szép vers. A versírás mellet nagyon szereted az állatokat, több háziállatod is van, valamint szeretsz lovagolni is.

Igen, nagyon szeretem az állatokat. Kutyám, lovam és még papagájom is van. Sokat szoktam lovagolni kinn a mezőn, nyereg nélkül, ez egy fajta pihenés számomra. Szeretek a természetben lenni.

A bemutatkozódban írtad, hogy tanár szeretnél lenni. Pontosan milyen tanár, és miért éppen tanár?

Igen, tanár szeretnék lenni és remélem az is leszek. Pontosabban magyar szakos tanár. Egyrészt mert a példaképem is tanár, és mert szeretek gyerekekkel foglalkozni.

Benne vagy a Csíkszentdomokosi Kamilliánus csoportban. Mesélnél nekünk e csoport tevékenységéről és a te feladataidról?

A Kammiliánus csoport egy olyan csapat, akikkel nagyon szeretek együtt lenni. Van egy kisebb és egy nagyobb csoport, én a nagyokhoz tartozok. Domokoson az öregeknek, szegényeknek szoktunk élelmiszert osztogatni, amikor csak tehetjük, Frédi atya támogatásával.

Hogyan látod, az alapítvány miként segít hozzá a céljaid eléréséhez?

Az Alapítvány segít, mert így román, angol magyar könyveket tudok venni, amelyekből tanulhatok. Sajnos nem mindig elég a pénz a buszra sem, és sokat segít ezzel az Alapítvány.

Mit üzensz az Alapítványnak?

Nagyon szépen köszönök mindent az Alapítványnak, hálás vagyok nagyon, hogy támogatnak engem is. Így erősödött a reményem is a jövőm iránt! Köszönöm!

Czine Buzsi István vagyok Csíkszépvízen lakom, a Nagy István Művészeti Középiskolában tanulok Csíkszeredában zeneszakon, egész pontosan hegedű fő-és zongora mellékszakon. Az elemi és általános tanulmányaimat kivéve az első osztályt a Márton Áron Gimnáziumban végeztem s bár a médiám megengedte volna, hogy visszajussak, én valami újat szerettem volna kipróbálni és ez a zene volt.

Zene… pontosabban hegedű szak. Miért éppen hegedű? Honnan jön a zeneszereteted?

Így történt, hogy a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskolába felvételiztem. Érdekes az, ahogyan a hegedű mellett döntöttem: már kis koromban nagy figyelemmel hallgattam a hegedű muzsikát és valahogy a fülembe vésődött annak hangja, dallama. Tehát a hegedű iránti szeretet, kíváncsiság vitt arra a döntésre, hogy szakemberektől tanulhassam a középiskolában.

Szeretnél egyetemre menni, van pontos elképzelésed, hogy hova? Egyetem mellett pedig szeretnél különböző kurzusokra járni, amelyről konkrét elképzeléseid vannak…

A jövőmet tekintve mondhatni elég pontos terveim vannak. Célom, hogy Kolozsváron folytathassam az egyetemet, hogy fejlődjek, előadásokra járhassak, olyan tematikájúakra, melyek hozzájárulnak mind szellemi, mind pedig lelki fejlődésemhez is. Néhány egyetemi tanárral már próbálom felvenni a kapcsolatot, hogy tájékozottabb lehessek.

A zene mellett van valami olyan tevékenység, vagy olyan terület, amely foglalkoztat?

Az egyetem mellett, ahogy az idén és a tavaly is tettem, szeretnék kurzusokra járni: zenei mesterkurzusokra, emellett a biológia és földrajztudományok is foglalkoztatnak engem.

Színes egyéniség vagy, hiszen a zene, és a hegedű szeretet mellett ott szerepel a sokkal racionálisabb földrajz és biológia, hogyan látod, az alapítvány miként segít hozzá e céljaid eléréséhez?

Számomra az Alapítvány különösképpen hozzájárult és járul mind az anyagi, mind pedig tanulmányaim folytatásában és megvalósításában.

Üzeneted az Alapítványnak

Üzenetemet szavakban nehéz megfogalmazni: mindenképpen köszönöm, hogy támogatnak, hogy segítenek. Hálás vagyok azért, hogy léteznek ilyen Alapítványok, de legfőképp azért, hogy léteznek ilyen emberek, mint Önök. Nagyon szépen köszönöm.

Boldizsár Krisztina vagyok, 16 éves székelyudvarhelyi diák. A Tamási Áron Gimnázium X.C. osztályában tanulok természettudomány profilon. Négytagú családban élek, édesapámmal, daganatos beteg édesanyámmal és 13 éves húgommal.

Nagyon sok mindent csinálsz, szerteágazó az érdeklődési köröd, mesélj kicsit bővebben erről. Közel áll a szívedhez a néptánc…

Az iskola mellett szabadidőmben főként néptáncolok, és önkénteskedek. Emellett a barátaimra is sok időt szánok, továbbá szeretek varrni, erre is elég sok időt fordítok. A testvéremmel sokat segítünk édesanyánknak a háztartásban, sok olyan feladatot mi végzünk el, amit általában egy anya szokott elvégezni. Tíz éves néptáncos hobbim lassan már életformává nőtte ki magát. "Lassan már többet vagy a táncteremben, mint otthon" mondják a szüleim és a rokonok. Ehhez a hobbihoz idővel a testvérem is nagy örömmel csatlakozott. Így immár a családból ketten is őrizzük hagyományainkat. Tánctudásomat másoknak is próbálom nagy szeretettel átadni. Így 0-4 osztályosoknak szoktam ízelítőt adni hazai néptáncainkból. Mindezt azoknak a gyerekeknek, akiknek önkéntes munka révén szoktam tanulásban segíteni a ferences nővérek által vezetett délutáni iskolában.

Önkénteskedsz, délutáni iskolában segítesz a gyerekeknek a tanulásban, Hogyan kell elképzelnünk?

Általában pénteken, iskola után szoktam önkénteskedni. Ide a gyerekek minden nap iskola után érkeznek, és meleg ebédet kapnak. Ezután korosztályonként, csoportokban tanítók segítségével oldják meg a házi feladatukat és tanulják meg a leckét. Emellett néha kézműveskednek és különböző érdekes, élvezetes programokat szerveznek. Ez a fajta szolgálatteljesítés sokban segít majdani hivatásom elérésében is. Ugyanis nagyszerű gyakorlati lehetőséget nyújt ahhoz, hogy jobban megtanuljak gyerekekkel bánni, hiszen a jövőben tanítói pályára készülök.

Tanítói pályára készülsz, hol képzeled el az életed?

Arról, hogy hol szeretnék tovább tanulni még nem igazán van elképzelésem, de mindenképp Erdélyben szeretnék elhelyezkedni. Jövőm építésében az alapítványnak is van szerepe. Mivel a pályázati pénzemet a sofőr iskolám elvégzésére tettem félre, mert családunk jövője kilátástalan édesanyám betegsége miatt. Éppen ezért nem biztos, hogy szüleim finanszírozni tudnak a jogosítványom megszerzésében. Ezért is vagyok nagyon hálás az alapítvány segítségéért.

Üzeneted az Alapítványnak:

Az üzenetem az alapítvány felé az lenne, hogy nagyon jó az amit tesznek, és köszönöm a segítséget, hiszen ez nagyon sokat adott nekem és a családomnak.

Please publish modules in offcanvas position.