Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Máté Dalma vagyok, Székelyudvarhelyen születtem és kilencedik osztályos vagyok. A Márton Áron Főgimnázium, filológia szakán végzem tanulmányaimat. Az, hogy ide jutottam úgy érzem a sikereim elérésében nagy szerepet fog játszani, innen jön a mottóm is, mi szerint:

„Bármin is mész most keresztül
Tudd, hogy ez csak egy apró fejezete
Az egész sikertörténetednek.”

Említetted, hogy az iskola végeztével rendőrnek szeretnél tovább tanulni. Honnan jött ez az elképzelés? Mi motivál ebben?

A rendőr szakma nem egy bizonyos ok miatt vált célommá, egyszerűen csak mindig is ez volt számomra az ideális. Azokat a nőket, akik rendőrök, erős és magabiztos embereknek tartom, és én is szeretnék majd egyszer ilyen lenni. Úgy gondolom, ami ebben motivál az az, hogy egyszer szeretnék létrehozni egy olyan iskolát, ahol a gyerekeket akár már kiskoruktól erre a szakmára készítik fel.

A leírtak alapján a te első számú célod a siker. Mit jelent számodra ez?

A siker számomra annyi, mint minden kitűzött célomat elérni. A legkisebb sikerélmény is hatalmas erőt tud adni abban, hogy ne adjam fel azt, amit kitűztem magam elé. Számomra ez a motiváció, ettől érzem úgy, hogy akármi sikerülhet.

Ha négy szóval kellene jellemezd magad, melyek lennének azok?

Az első szó, ami igazán jellemez az szerintem a maximalizmus. Gyűlölők például kiadni a kezemből egy munkát úgy, hogy nem érzem azt benne, hogy kihoztam abból mindent, ami tőlem telik. Mivel a magamban való hitem néha meginog, az önbizalom hiányt is jellemzőim közé sorolnám. Talán ez az egyetlen, amit muszáj lesz legyőznöm. A másik kettő pedig a céltudatosság és őszinteség. :) 

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni?

Számomra az alapítvány támogatása egy pozitív visszajelzés és nagy segítség. Az, hogy ebben részesülök még jobban motivál tanulmányaimban, amihez most már az alapítvány segítségét is magaménak tudhatom. Szerencsésnek tartom magam, hogy a támogatottak közt én is ott lehetek.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon hálás vagyok, hogy megtapasztalhatom azt, milyen mikor valaki vagy valakik segítenek  nekem abban, hogy az lehessek később, aki lenni akarok. Talán egyszer én is segíthetek akár több emberen is. Összességében nem csak segítséget kaptam az alapítványtól, hanem egy pozitívabb világnézettel is gazdagodtam, amit nagyon szépen köszönök!

A nevem Istvánfi Nóra-Ibolya. Székelyudvarhelyen születtem, jelenleg Székelykeresztúron az Orbán Balázs Gimnázium filológia szakán tanulok. Az életmottóm az, hogy ,,mielőtt megtanulok magamban bízni, azelőtt megtanulok élni.”

Megtudhattuk rólad, hogy színjátszó csoportba és tánccsoportba tartoztál. Melyik állt közelebb hozzád? Milyen pluszt adtak neked ezek a tevékenységek?

A színjátszás állt közelebb hozzám, mert legyőztem az emberek előtti félelmemet.

Mi az az eddigi legnagyobb kitűzött cél, amit megtudtál valósítani, amire büszke vagy?

Az, hogy bejutottam az általam választott iskolába.

Mit gondolsz az önkéntességről? Van már valamilyen tapasztalatod ezen a téren?

Tapasztalatom nincs, viszont azt gondolom, hogy egy nagyon jó dolog, mert így segíteni lehet az embereken.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Az ösztöndíj megkönnyíti a bentlakás intézményében való tartózkodási lehetőségemet.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy ennek az ösztöndíj programnak a részese lehetek.

Boros Orsolyának hívnak, Csíkszeredából származom, már 6 éve Marosvásárhelyen lakom. A marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem 6. éves orvostanhallgatója vagyok

Mikor fogalmazódott meg benned először, hogy az orvosi pályát szeretnéd választani?

Az, hogy orvosi pályát válasszak, már egészen kiskoromban megfogalmazódott bennem, és egészen kiskoromtól nem is álmodoztam más hivatásról. Nagymamám álma is ez volt, sajnos  őt a szülei nem támogatták ebben. Sokszor mondta, hogy bár neki nem sikerült, legyen valaki az unokái közül orvos. Ez volt még egy olyan hajtóerő, ami erre a pályára terelt.

Miért pont az általános újszülött és gyermekgyógyászat felé húz a szíved?

A gyermekgyógyászat csak az egyetemi éveim közepén került közel a szívemhez. Nagyon szeretem a gyermekeket, úgy érzem tudok a "nyelvükön beszélni". Úgy gondolom, sokkal nehezebb velük dolgozni, mint felnőttekkel vagy idősekkel, de sokkal nagyobb örömet okoz a szívemnek egy meggyógyult gyermek felhőtlen vidámsága, és őszinte hálája.

Ha magadat három szóban kellene jellemezd, melyek lennének azok?

Őszinte, jóakaratú, érzékeny lelkű, empatikus, szigorú (ezt azért mertem ide írni, mert úgy gondolom, hogy ez nem föltétlenül tartozik a rossz tulajdonságok közé, sokszor kellett szigorúnak lennem saját magamhoz, ami a végén előnyömre vált).

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Nagyon köszönöm az alapítványnak a segítséget, számomra nagy biztonságot jelent ez az anyagi támogatás.

Üzenet az alapítványnak:

Igazán hálás vagyok érte. Nagyon köszönöm.

Please publish modules in offcanvas position.