Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

IX. osztályos vagyok, a Joannes Kájoni Szakközépiskolában, Turisztika és Élelmiszeripar szakon. Mivel a kezdetek óta érdekelt ez a pálya nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy bejutottam. Szerettem volna olyan szakmát választani, amit örömmel csinálok! Édesanyám és a testvérem is megfelelőnek tartották ezt a döntésemet. A családomnak hála sikerült minden akadállyal, nehézséggel megküzdenem, ami az új iskolával jár!

Szeretsz sportolni, zenélni…

Igen, a sport és a zene nagyon fontos számomra. Sportolni leginkább a barátaimmal szoktam, úgy hangulatosabb és van, aki egyre jobban motiváljon. Szerintem kell egy kis sport minden nap, mert ezzel hozzájárulunk úgy az egészségünk, mint a jó közérzetünk megőrzéséhez. A zene a mindenem. Szeretném, ha a családom büszke lenne rám, és én is elmondhassam magamról egyszer, hogy megérte a sok küzdelem. Remélem, hogy valamilyen szinten meghatározó része lesz az életemnek a zenélés, a hegedű.

A sporton és a zenélésen kívül a mesemondás területén is szereztél jártasságot,

A mesemondás nagyon fontos nekem, hiszen olyankor teljesen megfeledkezem minden problémámról!

A bemutatkozódban írtad, hogy egy lépéssel közelebb kerültél a nagy álmodhoz, az által, hogy meg tudtad venni a hegedűd. A nagy álom pedig a zenekar… milyen zenekarra vágysz? Milyen zenei stílust képviselnétek?

Álmom felé kis lépésekben haladok, és úgy érzem, egyre közelebb vagyok hozzá. Inkább a népzene irányába kacsintgatok, ezért is szeretnék egy zenekart, amellyel esetleg esküvőkön, bálokon zenélnénk, muzsikánkkal örömet szerezhetnénk az embereknek, ezzel az egyre jobban elmaradozó műfajjal!

Hogyan látod, az alapítvány miként segít hozzá a céljaid eléréséhez?

Az alapítvány és a támogatás rengeteg terhet levesz a családom válláról, mivel fedezi a bentlakás költségeinek nagy részét, így talán egy kicsit megspórolhatunk a jövőbeli célok érdekében, nem csak saját, hanem a testvérem számára is.

Üzeneted az Alapítványnak:

Ezzel az alkalommal szeretném még egyszer megköszönni az alapítványnak a segítséget, mivel támogatásukkal, odaadásukkal megkönnyítették a családom életét! Eredményes évet, sok szeretetteljes embert és kitartást kívánok a munkájukhoz!

A nevem Bálint Tamás, és Székelyudvarhelyen születtem 1996. április 3-án. Székelyudvarhelyen végeztem a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium Teológia-filológia szakán. Most jelenleg harmadéves egyetemista vagyok Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Földrajz karának Területfejlesztés szakán.

A BBTE végzős hallgatójaként milyen tapasztalatokat szereztél az elmúlt években?

Egyetemistaként az hogy Kolozsvárra költöztem, sok újdonságot jelentett számomra. Egy nagyváros egész más szokásokkal, rengeteg lehetőséggel. Mindez magában hordozta azt is, hogy magamról kellett gondoskodjak, emellett az osztálynak csoportfelelőseként is megtanultam a felelősségvállalást.

Mivel szeretnél foglalkozni az egyetem elvégzése után?

Az alapképzés elvégzése után szeretnék mesterizni a Területfejlesztés szakon, ugyanitt a Földrajz karon és utána a területfejlesztés szakon belül elhelyezkedni.

Mi a legfőbb álmod?

A legfőbb álmom jelenleg az, hogy a társadalom egy értékes tagjává váljak. Egy olyan emberré, aki határozott, illemtudó, kedves, kitartó és segítőkész, de legfőképpen boldog az életben. 

Mivel foglalkozol szívesen a szabadidődben?

Szeretek új dolgokat tanulni, ezalatt értem például azt is, hogy hobbi szinten megtanultam hajat vágni. Ezen kívül minden nap töltök időt önfejlesztéssel. Fontosnak tartom a mozgást, ezért éppen mikor nem tanulok, járok táncestre, görkorcsolyázni, futni, konditerembe, teniszezni és pingpongozni is. Még szeretek főzni, zenét hallgatni, illetve barkácsolni új dolgokat.

Megtudhattuk rólad, hogy önkéntes voltál az Udvarhelyi Fiatal Fórumnál és a Darabont Csoportnál. Mesélj tapasztalataidról, élményeidről!

Diákéveim egyik legszebb emléke annak köszönhető, hogy ezen önkéntes csoportoknak részese lehettem. Mindamellett hogy új dolgokat próbálhattam ki, barátokra is szert tehettem, sőt megismertem az önkéntesség fontosságát is. Ezen kívül még két önkéntes csoportnál is végeztem hasonló tevékenységet: az iskolám diáktanácsban és a Harmatcsepp Szeretet Szolgálatban. Az utóbbinak köszönhető, hogy mai napig és a jövőben is szívesen és örömmel segítek az idősebbeknek.

Miért tartod fontosnak az önkéntességet?

Fontosnak tartom, hogy anélkül is jót tegyünk másokkal, hogy cserébe elvárnánk valamit. Az önkéntesség számomra ezt jelenti: feltétel nélküli segítségadás.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

A testvérem is egyetemista Kolozsváron, matematika-informatika szakon és a szüleimnek nincs lehetősége megfelelő mennyiségű pénzzel támogatni bennünket. Nyaranta dolgozunk, hogy az egyetemet fedezni tudjuk, de az csak nagyon szűkösen lenne elegendő az egyetemi költségekre és a kiadásokra, így mindenképpen anyagi biztonságot nyújt számomra.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon szépen köszönök minden segítséget, amit önöktől kaptam és kapok! Remélem egyszer majd én is ugyanígy segíthetek embereken, mint ahogy ezt önök is teszik.

Vass Annamária vagyok. Székelyudvarhelyi születésű, végzős hallgató a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi karán.

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen vagy végzős. Milyen tapasztalatokat szereztél az elmúlt években?

Természetesen az itt töltött évek során voltak jó és kevésbé jó élményeim.  Az ittlétem fő célja a TANULÁS volt: életet és orvostudományt. Azt gondolom, és tapasztalom, hogy bár mindkét terület kimeríthetetlen, mégis sokat haladtam.

Megtudhattuk rólad, hogy tudományos munkássággal is rendelkezel. Mesélj a tapasztalataidról!

Egyik legmélyebb nyomot bennem a Pécsi Sebészeti Klinikán töltött részképzésem hagyta. Bekapcsolódtam az osztály lüktetésébe, részt vehettem szakrendeléseken, viziteken és műtéteken is. Itt volt az első alkalom, hogy bemosakodhattam és mint a csapat hasznos tagja vehettem részt különböző operációkon.

Mik a terveid a jövőre nézve? Hogyan képzeled el magad tíz év múlva?

Mindenképpen itthon szeretném gyakorolni a hivatásom. Szeretnék jó szakemberré válni. Érdekelnek a sebészeti ágak. Tíz év múlva szerető férjem felesége, gyermekeim édesanyja, betegeim lelkiismeretes orvosaként képzelem el magam.

Mi a legfőbb álmod?

Szeretném megtalálni azt a területet, amire valóban Isten hív, ahol helyemen lehetek, békés, nyugodt kiegyensúlyozott emberként.

Végeztél már önkéntes tevékenységet? Miért tartod fontosnak?

Több alakalommal is önkénteskedtem különböző táborokban, melyeket fiataloknak és gyerekeknek szerveztünk. Az önkéntes tevékenységek mindig lehetőséget biztosítanak a kapcsolat építésre, ismerkedésre.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Hatalmas nagy kegyelemnek élem meg, nagy örömmel tölt el. Anyagi biztonságot nyújt. Vágyat ébresztett bennem, hogy hasonló módon segítsek majd én is.

Üzenet az alapítványnak:

Itt is szeretnék köszönetet mondani, a jó Isten áldását kívánni.

Please publish modules in offcanvas position.