Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

A nevem Lőrinczi Blanka. Székelyudvarhelyen születtem, és Etéden lakom. A Tamási Áron Gimnáziumban tanulok, természettudomány – két tannyelvű angol profilon, ezért a hétköznapjaimat az iskola bentlakásában töltöm. Életmottómnak az alábbi mondatot mondanám:”Imádkozzál és dolgozzál”. Édesanyámtól és nagymamámtól kiskorom óta hallok a hit fontosságáról. Azzal a tudattal nőttem fel, hogy meg kell dolgoznom mindenért, amim van, csak úgy lehet igazán az enyém. A szüleim úgy neveltek, hogy ha hiszek magamban és minden tőlem telhetőt megteszek a céljaimért, hálát adok Istennek a sikereimért, örömeimért, akkor bármire képes lehetek. Ezt szem előtt tartva próbálom élni az életem.

Melyik az a három tulajdonság, ami a leginkább jellemez téged?

Az első dolog, ami önmagamról eszembe jut az az, hogy segítőkész vagyok. Szívemen viselem a szeretteim, barátaim problémáit, és amennyire csak tudok, segítek nekik. Ehhez hozzá tartozik, hogy kissé túlságosan érzékeny lélek vagyok. Sok esetben jobb lenne, ha bizonyos problémákat könnyebben vennék. A barátaim azt mondják, hogy jó a humorom. Gyakran megnevettettem és jobb kedvre derítem őket.

Ki az a személy, aki leginkább közel áll hozzád, vagy példaképed. Miért nézel fel rá?

A hozzám legközelebb álló személy az édesanyám. Felnézek rá azért aki. Azért ahogy minden nap megtesz minden tőle telhetőt a családunkért, a környezetéért. Olyan édesanya amilyenné én is válni szeretnék egy nap. Amit szintén fontosnak tartok az az, hogy amellett, hogy csodálatos édesanya, csodálatos barát is. Nincs olyan probléma vagy élmény az életemben, amit ne beszélhetnék meg vele. Mindent tud rólam és tudom, hogy bármi is történjen, ő önzetlenül támogat az életben. Ez természetesen az egész családomról elmondható. Hálás vagyok neki. Hálás vagyok nekik.

Említetted, hogy fontosnak találod azt, hogy legyenek céljaid, álmaid. Tehát bizonyára vannak elképzeléseid a jövődet illetően. Hogyan és hol szeretnéd magad látni 4 év múlva? Mit akarsz addig megvalósítani?

Mindig is szerettem másokon segíteni, ezért kiskorom óta orvos szeretnék lenni. 4 év múlva a marosvásárhelyi orvosi egyetem hallgatója szeretnék lenni, ez az, amiben biztos vagyok. El tudom képzelni ott az életem, hiszen mindig otthonosnak tartottam a várost. Habár kicsit várom, hogy felnőtt legyek, azért félelmetes, hogy milyen gyorsan szalad az idő. De annak a gondolata, hogy hétvégén autóba ülök, és a hosszú egyetemi hét után hazajövök a családomhoz, miközben igyekszem kialakítani azt az életet, amit ideálisnak tartok, boldoggá tesz. Ehhez persze szükséges, hogy megszerezzem a jogosítványt, amit a gimnáziumi éveim alatt szeretnék megtenni. Emellett szeretnék angol nyelvvizsgát letenni, szintén a gimnáziumi éveim alatt. Bár azt még nem tudom, hogy ezt pontosan hol használhatom majd fel, de mivel szeretem az angol nyelvet, nem akarom elhanyagolni. Biztos, ami biztos alapon, mert én szeretek biztosra menni. Ha sikerül belépnem az egyetem kapuin, akkor összeszedem minden erőmet, hogy kitartó maradhassak, majd embereken segíthessek életem hátralevő részében.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Az, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek első sorban önbizalmat ad nekem. Ez által azt érzem, hogy igenis jó úton haladok és képes vagyok sikereket elérni. Ugyanakkor ösztönöz is, hogy kitartsak a nehézségek ellenére is. Segített, mert egész tanévben arra fordítottam a kapott összeget, hogy építsem az angoltudásomat. Az, hogy ilyen célra használom a pénzem, segít abban, hogy megtanuljam okosan kezelni az anyagiakat.

Üzenet az alapítványnak:

Elsősorban szeretném megköszönni, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek. A jövőre nézve kívánom, hogy az alapítvány sokáig folytathassa tevékenységeit, segíthessen másokon úgy, ahogy arra szükség van. Akár lelki, akár anyagi támogatással tehesse szebbé a környéken élő fiatalok, rászorulók életét.

A nevem Pál Henrietta. Székelyudarhelyen születtem, ez a város az otthonom, és egyben az iskolám székhelye is. Jelenleg a Tamási Áron Elméleti Líceum, természet angol osztályában folytatom tanulmányaimat. Számomra fontosak a kitűzött célok, ezek motiválnak a mindennapokba, hogy nap, mint nap tegyek valamit az álmaimért.

Említetted, hogy szeretsz főzni, és egészségesen étkezel. Milyen ételeket készítesz a legszívesebben?

Mivel Székelyudvarhelyen nőttem fel, ezért az egészséges étkezés nem teljes mértékben valósul meg mindennapjaimban, hisz ki nem szereti a székely töltött káposztát, vagy a nagymama által készített ételeket? Ennek ellenére, igyekszem tartani a mértéket az ilyen étkezés terén, és ha főzésre kerül a sor, gyakran választom az egészséges alternatívákat. Szívesen készítek csirkemellből különböző egytálételeket, cukkiniból cukkinis spagettit, borsó krémlevest, különböző gyümölcsturmixokat, zabkását, de ugyanakkor az avokádóból készült guacamole is nagy kedvencem.

Álmaid közt szerepel, hogy dietetikus legyél, hogy segíteni tudj az embereken a helyes étkezést illetően. Honnan ered ez a vágyad?

Már kiskorom óta érdekelt a helyes táplálkozás, és ez azóta csak egyre jobban felerősödött bennem. Rengeteg filmet néztem, cikket olvastam, illetve előadást hallgattam arról, hogy a 21. századba mennyi tartósítószer, és anyag kerül az ételekbe, amely kis mennyiségben nem, de nagy mennyisében mérgező a szervezet számára. Ezért is tartom fontosnak, hogy felnőtt koromban, mikor kellő tudással fogok rendelkezni, tudassam az emberekkel ezeket a tényeket, és megpróbáljak segíteni nekik, hogy egy egészségesebb életet éljenek. Véleményem szerint sok ember nincs tisztában azzal, hogy a helyes étrend mennyire befolyásolja az élettartamot. Rengeteg betegség megelőzhető egy megfelelő étrend kialakításával.

Milyen önkéntes tevékenységet folytatatnál a legszívesebben?

Szívesen folytatok bármilyen önkéntes tevékenységet, amellyel valaki életét legalább egy picivel is jobbá tehetem. Szívesen teszek a városomért, Székelyudvarhelyért, szívesen segítek gyerekeknek, időseknek, illetve szívesen figyelek az állatokra is, hiszen ők is egy fontos része a világunknak. Úgy vélem, és úgy is tapasztaltam, hogy némi jó célra fordított idő és energia, rengeteg örömet tud okozni mások életében, ugyanakkor saját magunk számára is egy jóleső érzés. Bánj úgy a környezeteddel, ahogy szeretnéd, hogy bánjanak veled is! Nemde?

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez téged?

Az alapítvány ösztöndíjasának lenni számomra egy lehetőség arra, hogy minél jobban megközelítsem az álmaimat, egy segítség, amely által talán én is segíthetek majd a jövőben másokon. Megtiszteltetés az alapítvány ösztöndíjasai közt lenni, hiszen ők mind olyan fiatalok, akik törekszenek a legjobb és leghelyesebb életet élni, akik kemény munkájukkal letettek már valamit az asztalra.

Üzenet az alapítványnak:

Tisztelem az alapítvány vezetőit a kemény munkájukért, önzetlenségükért. Figyelemreméltó, azaz erőfeszítés, amit tesznek a fiatalokért, az emberek sokaságáért. Figyelemreméltó, hogy az ő számukra is fontos a város, a világ jövője. Támogatásuk által rengeteg fantasztikus dolog megvalósult már, és szerintem ez még csak a kezdet. Sokan hálásak lehetnek nekik, köztük persze én is, és bízom benne, hogy ez a támogatás a jövőbe megtérül majd.

Kovács Levente vagyok, 1998 december 19-én születtem Székelyudvarhelyen, jelenleg Kolozsváron, a Műszaki Egyetem építészet karon, civil mérnök szakon tanulok.

Emitetted, hogy szabadidődben szívesen túrázol. Milyen pluszt ad ez neked?

Túrázás közben az ember kikapcsolódik, elfeledi a kisebb - nagyobb gondjait, problémáit, valamint gyönyörködhet a körülötte létező természet szépségeiben, újabb helyeket ismerhet meg, vagy akár élményeket szerezhet.

Melyik az a három pozitív tulajdonság, ami a legjobban jellemez téged?

Ami talán a legjobban jellemez engem a tulajdonságok közül, az a nyitottság, nyitott vagyok új emberek, dolgok megismerésére, nem zárkózom el, nem húzom meg magam a ,,háttérben.’’

Ide sorolnám még a pozitív hozzáállást, igyekszem mindenben a legjobbat keresni, hamarabb észre venni a jót, mint a rosszat, mert szerintem ez elég fontos a mindennapokban. Legyünk optimisták, és a szépet vegyük észre, ne a problémákat soroljuk az első helyre!

Amit még megemlíthetnék, az az ambíció, mindig arra törekszem, hogy a lehető legjobban teljesítsek bármiben, pl. ha valami elsőre nem úgy jön össze, ahogyan én szeretném, vagy ahogy amannak lennie kellene, akkor nem adom fel, és még egyszer megpróbálom. Ez egyfajta sikerélmény is számomra. Úgy vélem, hogy mindenki életében van kudarc és csalódás, de ez így van rendjén, ez nem gond. A gond az, hogyha feladjuk.

Hol és hogyan képzeled el magad 5 év múlva? Mit szeretnél addig megvalósítani?

Bízok abban, és remélem, hogy 5 év múlva a tanult szakmámban tudok dolgozni, és maximálisan el tudom végezni a feladataimat, kötelezettségeimet, valamint boldog tudok lenni, és szeretni fogom, amit csinálok.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Az alapítvány ösztöndíjasának lenni rendkívüli érzés. Tudod, hogy segítenek téged, és bízol abban, hogy egyszer majd te is segíteni tudsz az alapítványnak, mert tudod, hogy mit jelent egy ösztöndíjas számára ez a segítség, hiszen átélted ezt. Nekem az egyetemi továbbtanulásomat teszi lehetővé az ösztöndíj, amiért nagyon hálás vagyok, és törekedni fogok arra, hogy a jövőben ezt a segítséget viszonozzam.

Üzenet az alapítványnak:

Mindannyian köszönettel tartozunk az alapítványnak, és hálásak lehetünk, hogy ennyi jólelkű ember támogat minket. Az alapítvány munkaközösségének pedig, hogy mindig maradjanak ilyen barátságosak, és megértőek az ösztöndíjasaikkal, és olyan segítőkészek legyenek, mint amilyenek eddig is voltak.

Tisztelettel és köszönettel,
Kovács Levente!

Please publish modules in offcanvas position.