Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Vass Annamária vagyok. Székelyudvarhelyi születésű, végzős hallgató a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi karán.

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen vagy végzős. Milyen tapasztalatokat szereztél az elmúlt években?

Természetesen az itt töltött évek során voltak jó és kevésbé jó élményeim.  Az ittlétem fő célja a TANULÁS volt: életet és orvostudományt. Azt gondolom, és tapasztalom, hogy bár mindkét terület kimeríthetetlen, mégis sokat haladtam.

Megtudhattuk rólad, hogy tudományos munkássággal is rendelkezel. Mesélj a tapasztalataidról!

Egyik legmélyebb nyomot bennem a Pécsi Sebészeti Klinikán töltött részképzésem hagyta. Bekapcsolódtam az osztály lüktetésébe, részt vehettem szakrendeléseken, viziteken és műtéteken is. Itt volt az első alkalom, hogy bemosakodhattam és mint a csapat hasznos tagja vehettem részt különböző operációkon.

Mik a terveid a jövőre nézve? Hogyan képzeled el magad tíz év múlva?

Mindenképpen itthon szeretném gyakorolni a hivatásom. Szeretnék jó szakemberré válni. Érdekelnek a sebészeti ágak. Tíz év múlva szerető férjem felesége, gyermekeim édesanyja, betegeim lelkiismeretes orvosaként képzelem el magam.

Mi a legfőbb álmod?

Szeretném megtalálni azt a területet, amire valóban Isten hív, ahol helyemen lehetek, békés, nyugodt kiegyensúlyozott emberként.

Végeztél már önkéntes tevékenységet? Miért tartod fontosnak?

Több alakalommal is önkénteskedtem különböző táborokban, melyeket fiataloknak és gyerekeknek szerveztünk. Az önkéntes tevékenységek mindig lehetőséget biztosítanak a kapcsolat építésre, ismerkedésre.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Hatalmas nagy kegyelemnek élem meg, nagy örömmel tölt el. Anyagi biztonságot nyújt. Vágyat ébresztett bennem, hogy hasonló módon segítsek majd én is.

Üzenet az alapítványnak:

Itt is szeretnék köszönetet mondani, a jó Isten áldását kívánni.

Tankó Ervin vagyok, Székelyudvarhelyen születtem és itt is nevelkedtem. Jelenleg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karán tanulok, azon belül is bank és pénzügy szakon vagyok első éves hallgató.

Miért döntöttél úgy, hogy a BBTE bank és pénzügy szakára jelentkezel?

Mindenképpen szerettem volna továbbtanulni, méghozzá magyar nyelven. Úgy gondoltam, hogy ez a szakirány áll hozzám a legközelebb. Középiskolás éveim alatt egy kicsit belekóstolhattam a vállalatok világába, és nagyrészt ez befolyásolta a döntésem. Aki elvégzi ezt a szakot, az sokféle pozíciót képes betölteni egy cégnél, ezért szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy komolyabb probléma nélkül fogok majd a végzettségemnek megfelelő munkát találni.

Mivel szeretnél foglalkozni az egyetem elvégzése után?

Konkrét elképzelésem még nincs, de az biztos, hogy egy magánvállalatnál szeretnék elhelyezkedni. Jó lenne, ha minél távolabb állna a monoton munkától, azaz néhanapján kihívásokat is tartogasson.

Mi a legfőbb álmod? Hogyan képzeled el magad 10 év múlva?

Rengeteg álmom van, kisebbek is, nagyobbak is. Törekszem arra, hogy minél előbb képes legyek betölteni egy vezetői pozíciót, szeretnék egy cég meghatározó tagja lenni. Ha a sors úgy hozná, egy céget is alapítanék.

Mi a hobbid? Mivel foglalkozol szabadidődben?

Hobbim nem igazán van, de az egyetem mellett az órarendem miatt nem is nagyon lenne rá időm. Inkább az olyan dolgok fognak meg, amik nem igényelnek komolyabb kihívást, mert jobb szeretek pihenni a szabadidőmben. Szeretek időt tölteni a családdal, barátaimmal, gyakran hallgatok zenét, nézek filmeket és sportolni is szoktam.

Szeretnél valamikor önkéntes tevékenységet végezni? Szerinted miért fontos a segítségnyújtás?

Igen, szeretnék a társadalom aktív tagja lenni. Szerintem csak úgy képes egy társadalom eredményesen fejlődni és haladni, ha annak tagjai egymást segítik, és ebből én is kivenném a részem.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben nyújt segítséget?

Nagy segítséget nyújt az anyagi nehézségek leküzdésében, mivel az összeg fedezi a havi kiadásaim nagy részét.

Üzenet az alapítványnak:

Köszönöm a támogatást! Rengetegen vannak, akik csak azért nem tanulnak tovább, mert nincs meg a szükséges anyagi hátterük, ezért elképesztően nagyra tartom az alapítványt a tevékenységéért. Igyekszem mihamarabb viszonozni a kapott segítséget.

Miért döntöttél úgy, hogy a földrajzot fogsz tanulni az egyetemen?

Azért döntöttem úgy, hogy a földrajzot választom, mert érdekel a természet, a természetvédelem és maga a tantárgy.

Mivel szeretnél foglalkozni az egyetem elvégzése után?

Az egyetem elvégzése után szeretnék néhány nyelvet elsajátítani külföldön, majd elvégezni egy légiutas-kísérő iskolát/tanfolyamot, és ha minden sikerülne, szeretnék légiutas-kísérő lenni. Ez is az egyik oka, hogy a földrajzot választottam.

Mi a legfőbb álmod? Hogyan képzeled el magad 10 év múlva?

Legfőbb és legközelebbi célkitűzésem az egyetem elvégzése, de ezek mellett még sok egyéb kis céljaim is vannak. Nehéz elképzelni magam 10 év múlva, mert nagyon hamar változhat az életem, de ha belegondolok, szeretnék légiutas-kísérő lenni, de szeretnék gyerekeket is. Mindenképp egy olyan személynek képzelem el maga, aki szereti, amit csinál, vagy ha nem is, akkor nem fél változtatni.

Mivel foglalkozol szabadidődben?

Szabadidőmben szívesen olvasok, nézek filmeket, de ha jó az idő és tehetem, kirándulok, kint töltöm az időt, és természetesen nagyon szeretek a barátaimmal lenni.

Megtudhattuk rólad, hogy szeretnél részt venni az El Camino zarándokúton. Mikor határoztad el? Mesélj erről kicsit bővebben!

Mindenképp szeretnék elmenni életem során az El Camino-ra, megtapasztalni milyen zarándokként részt venni egy hosszabb zarándoklaton. Kíváncsi vagyok, hogy tudnám feltalálni magam a legnehezebb körülmények között is, és ezáltal közelebb kerülni Istenhez és átgondolni sok mindent az életemben. Az El Camino-ról egy film által szereztem információkat, utánaolvastam és megragadott.

Szerinted miért fontos az önkéntesség, a segítségnyújtás napjainkban?

Szerintem azért fontos a segítségnyújtás napjainkban, mert magam is megtapasztaltam, hogy milyen jól esik a másik ember segítsége.  Napjainkban sajnos az emberek egyre ritkábban figyelnek egymásra, ezért is lenne fontos, hogy minél többen önkénteskedjünk,  és továbbadjunk valami jót, segítséget. Mindig vannak, és mindig lesznek is olyan emberek, akik nálunk rosszabb helyzetben vannak.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben nyújt segítséget?

Számomra ösztöndíjasnak lenni azt jelenti, hogy tagja lenni egy közösségnek. Segítséget kapni, majd továbbadni azt. Nagyon sokat segít ez az ösztöndíj nekem és szeretném majd én is támogatni az alapítványt.

Üzenet az alapítványnak:

Köszönöm a segítségét, általa megtanultam milyen fontos az önkéntesség, és tervemben van, hogy majd én is fogom támogatni az alapítványt.

Please publish modules in offcanvas position.