Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Kovács Levente vagyok, 1998 december 19-én születtem Székelyudvarhelyen, jelenleg Kolozsváron, a Műszaki Egyetem építészet karon, civil mérnök szakon tanulok.

Emitetted, hogy szabadidődben szívesen túrázol. Milyen pluszt ad ez neked?

Túrázás közben az ember kikapcsolódik, elfeledi a kisebb - nagyobb gondjait, problémáit, valamint gyönyörködhet a körülötte létező természet szépségeiben, újabb helyeket ismerhet meg, vagy akár élményeket szerezhet.

Melyik az a három pozitív tulajdonság, ami a legjobban jellemez téged?

Ami talán a legjobban jellemez engem a tulajdonságok közül, az a nyitottság, nyitott vagyok új emberek, dolgok megismerésére, nem zárkózom el, nem húzom meg magam a ,,háttérben.’’

Ide sorolnám még a pozitív hozzáállást, igyekszem mindenben a legjobbat keresni, hamarabb észre venni a jót, mint a rosszat, mert szerintem ez elég fontos a mindennapokban. Legyünk optimisták, és a szépet vegyük észre, ne a problémákat soroljuk az első helyre!

Amit még megemlíthetnék, az az ambíció, mindig arra törekszem, hogy a lehető legjobban teljesítsek bármiben, pl. ha valami elsőre nem úgy jön össze, ahogyan én szeretném, vagy ahogy amannak lennie kellene, akkor nem adom fel, és még egyszer megpróbálom. Ez egyfajta sikerélmény is számomra. Úgy vélem, hogy mindenki életében van kudarc és csalódás, de ez így van rendjén, ez nem gond. A gond az, hogyha feladjuk.

Hol és hogyan képzeled el magad 5 év múlva? Mit szeretnél addig megvalósítani?

Bízok abban, és remélem, hogy 5 év múlva a tanult szakmámban tudok dolgozni, és maximálisan el tudom végezni a feladataimat, kötelezettségeimet, valamint boldog tudok lenni, és szeretni fogom, amit csinálok.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Az alapítvány ösztöndíjasának lenni rendkívüli érzés. Tudod, hogy segítenek téged, és bízol abban, hogy egyszer majd te is segíteni tudsz az alapítványnak, mert tudod, hogy mit jelent egy ösztöndíjas számára ez a segítség, hiszen átélted ezt. Nekem az egyetemi továbbtanulásomat teszi lehetővé az ösztöndíj, amiért nagyon hálás vagyok, és törekedni fogok arra, hogy a jövőben ezt a segítséget viszonozzam.

Üzenet az alapítványnak:

Mindannyian köszönettel tartozunk az alapítványnak, és hálásak lehetünk, hogy ennyi jólelkű ember támogat minket. Az alapítvány munkaközösségének pedig, hogy mindig maradjanak ilyen barátságosak, és megértőek az ösztöndíjasaikkal, és olyan segítőkészek legyenek, mint amilyenek eddig is voltak.

Tisztelettel és köszönettel,
Kovács Levente!

Bartalis-Fábián Ágnes vagyok, Csíkszeredában születtem, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, Gyógyszerészeti karán vagyok hallgató, már 4. éve

Mikor döntötted el, hogy gyógyszerész szeretnél lenni? Miért pont ezt a szakot választottad?

12. osztályos koromban körvonalazódott bennem, hogy a gyógyszerészet az a hivatás, amiben a legjobban kitudnék teljesedni. Más opciók is megfordultak bennem, de egyikben sem láttam, hogy ez tartós eredményekhez vezetne. A gyógyszerészet egy olyan hivatás, amiben sokkal több van, mint ami legtöbbünk számára eszébe jut a szó hallatán.

Említetted, hogy szeretsz a jövődről gondolkodni, célokat kitűzni. Mi a legnagyobb álmod?

A legnagyobb álmom egy stabil és harmonikus jövő kialakítása, ahol azzal foglalkozom, amit szeretek, a családom közelében.

Hogyan látod magad 10 év múlva?

Én 32 évesen sikeres gyógyszerész vagyok, az éppen bővülő családomban, és mindannyian egészségesek vagyunk.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Számomra az ösztöndíj hatalmas motivációt jelent a közelebbi álmaim eléréséhez, segít a tanulmányaim haladásában és a megélhetésben egy másik városban. Ösztöndíjasnak lenni kiváltság, egy szorgos, önkéntes, jótékony csapat (inkább család) tagja lehetek, ami mindig pozitív energiát ad.

Üzenet az alapítványnak:

Hálás köszönettel tartozom az alapítványnak, hogy az idei tanévben engem is befogadtak a családjukba, és támogatnak, hogy a tanulmányaimat zökkenőmentesen végezhessem.

A nevem Járai-Szabó Richárd és 1996 augusztus 8-án születtem Székelyudvarhelyen. 2015-ben végeztem a Benedek Elek Pedagógiai Líceum természettudomány bilingv-angol szakon, majd tanulmányaimat a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kémia és Vegyészmérnöki karán folytattam vegyészmérnök hallgatóként.

Említetted, hogy nemsokára befejezettnek tekintheted tanulmányaidat. Mihez kezdesz ezután? Mi a következő lépés?

Szeretnék mesterizni Kolozsváron. Most az államvizsga írás mellett azon töprengek, hogy mire érdemes menni. A következő egyetemi tanévtől kezdve szeretnék munkát vállalni, lehetőleg szakmában. Nyárára pedig tervben van, hogy kimegyek az Egyesült Államokba.

Meséltél az önkéntes tapasztalataidról. Melyik programon való részvétel volt számodra a legmeghatározóbb? Melyik áll hozzád a legközelebb?

Azt hiszem az egyik legmeghatározóbb számomra a Gondviselés Segélyszervezet Kalákatábora volt. Itt elsőkézből tapasztalhattam, hogy mennyit tud jelenteni egy-egy rászoruló családnak akár a legapróbb segítség is.

Hogyan látod magad 5 év múlva? Mit szeretnél addig megvalósítani?

Szeretném, ha a jövőbeni énem megtalálná azt a hivatást, amit szívvel és lélekkel tud űzni. Addig szeretném bepótolni azt, ami kimaradt az életemből, mint például a sofőrsuli, vagy a román nyelv elsajátítása, csak hogy említsek párat.

Mi az a három dolog (lehet ez személy, tárgy, esemény, eszme stb.), ami számodra a legfontosabb? Miért?

Olvasás, a kreatív írás, és a fogaim 😊 . Azt hiszem, hogy ezek a dolgok jellemeznek a legjobban. Az olvasás teljes mértékben meghatározza azt a Járai-Szabó Richárdot, aki ezt a dokumentumot kitölti. Nem tudnám elképzelni, hogy ugyanígy alakult volna az életem a könyveim nélkül. A kreatív írás pedig azért, mert ezáltal ki tudom fejezni a gondolataimat és fejleszteni a kritikus szellemet, ami (valahol) bennem lakozik. A fogakat nem viccből soroltam be a legfontosabb dolgaim közé. Régebb sok bajom volt a fogsorommal, aminek csak később ittam meg a levét. Ezért elhatároztam még amikor a sulival végeztem, hogy rendbe rakatom őket. Jelenleg fogszabályzót viselek, és a fogmosás a kedvenc időtöltésem 😊.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Szerintem én így fél év után sem tudom elhinni, hogy az Alapítvány beválasztott a programjába. Nagyon hálás vagyok érte! Így, hogy ösztöndíjas vagyok, azt érzem, hogy a problémáimmal most már nem egyedül kell szembenézzek. Igazából abban segít nekem, hogy tudok előre tervezni, ami az elmúlt években jóval nehezebb volt a számomra.

Üzenet az alapítványnak:

Maradjanak meg továbbra is ugyanilyen segítőkésznek!

Please publish modules in offcanvas position.