Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Nagy Klementina vagyok, Gyergyóújfaluból, aki a Salamon Ernő Gimnáziumban tanul természettudományok szakon.

Mesélj magadról. Mi tesz téged különlegessé?

Úgy gondolom, hogy ami különlegessé tesz engem, az az ambícióm, legfőképpen a tanulás szempontjából. Szeretem magam fejleszteni, új információkkal gazdagodni. Ezen kívül pedig a pontosság, avagy a precíz munka elvégzése is egyaránt jellemző rám. Így maximalistának nevezhetem magam.

Mi a hobbyd? Mivel töltöd a szabadidődet?

Egy igazi könyvmolynak tudom magam nevezni. Ugyanakkor szeretek edzeni esténként egy megszabott edzésterv szerint, amit én állítottam be saját kedvem szerint. Egy ideje a konyhában is szeretek újfajta ételeket elkészíteni, amiket édesanyám eddig még nem készített el. Természetesen a barátaimmal is szeretek sok időt eltölteni.

Mi a legmerészebb álmod? Mi motivált téged annak megvalósításában?

Az elsődleges célom, hogy fogorvos legyek, de egy nagyobb városban (pl London), ahol még olyan lehetőségeim is adódhatnak, hogy híresebb embereknek tehetem rendbe a fogait. Ezen kívül még egy pár nyelvet is meg akarok tanulni, ilyen pl. a spanyol, a francia, a német és esetleg még az olasz. És hogy mi motivál ezek megvalósításában? A fogorvosi szakma kapcsán az, hogy sok embernek segíthessek a kellemetlen fogfájásoktól való megszabadításban és, hogy rávezessem arra őket, hogy ebben a rohanó világban se mellőzzék a fogmosást, a fogak ápolását, hiszen sok mindennek a kulcsa lehet egy szép mosoly. A nyelvtanulás kapcsán pedig az, hogy több nyelven is meg tudjak szólalni, hiszen nem hiába mondják azt, hogy: „Ahány nyelvet tudsz, annyi ember vagy.”

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy bekerültem az ösztöndíjasok közé. Számomra ez egy nagy segítség volt, abban, hogy én tudjam fedezni a magán óráim költségeit vagy akár más fontosabb kiadásokat. Így ezzel is nem kellett a szüleimet terheljem. Ugyanakkor a Verestóy Alapítvány rá vezetett arra, hogy mennyire jó érzés embereken segíteni.

Üzenet az alapítványnak:

Nem tudok elégszer hálás lenni azért, amit az alapítványtól kaptam. További kitartást, erőt és egészséget kívánok, hogy évről évre még több diáknak, rászoruló embernek tudjanak segíteni.

A nevem Stemmer József, Székelyudvarhelyen születtem 2004 május 24-én. Jelenleg IX. osztályos vagyok a Tamási Áron Gimnázium angol-természettudomány szakán.

Új fejezetek nyíltak az életedben, egy szép abszolváló eredményt követően megkezdődtek középiskolás éveid. Mit vársz ettől a néhány évtől?

Nincsenek különösebb elvárásaim. Szeretném, ha jól telne ez a következő pár év. Továbbra is szeretnék ugyanakkora hangsúlyt fektetni a tanulásra és hasonló eredményeket elérni, mint az abszolválón. Szeretném minél több dologban kipróbálni magam, gondolok leginkább a sportra.

Ha három szóban kellene jellemezd magad, melyek lennének azok?

Visszahúzódó, akaratos és segítőkész. Próbálok az első kettőn változtatni, remélem idővel sikerülni is fog.

Említetted, hogy abban már biztos vagy, hogy egyetemet is szeretnél végezni. Jelenleg milyen irányba érdeklődsz?

Továbbra is tervben van, hogy egyetemet végezzek középiskolás éveimet követően és ez nem fog változni szerintem. A reál tantárgyak sokkal közelebb állnak hozzám, de sajnos még én sem tudom pontosan, hogy milyen területen szeretnék tovább tanulni.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Nagy segítséget jelent számomra az alapítvány ösztöndíjasának lenni. Sajnos nagyapám nem tudja a nyugdíjából állni az iskoláztatásomat is, viszont ez az összeg lehetővé teszi, hogy mindent kitudjunk fizetni.

Üzenet az alapítványnak:

Köszönöm, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek!

Molnár Dávid vagyok, Székelyudvarhelyen születtem, itt is lakom. A Tamási Áron Gimnázium XI. matematika-informatika osztályában tanulok.

Melyik az a három tulajdonságod, ami a leginkább meghatároz téged?

Kíváncsiság, segítőkészség, megbízhatóság. A kíváncsiság hajt előre a saját magam fejlesztésében, a segítőkészség által ezt nem csak a saját hasznomra tudom váltani, a megbízhatóság pedig a környezetemmel való jó viszonyokat teszi lehetővé.

mlítetted, hogy kisebb korod óta foglalkoztat az informatika, és hogy szabadidőben kisebb programokat is írtál már. Mesélj erről!

A kíváncsibbak körében nem túl meglepő, hogy elkezdenek érdeklődni az iránt, ami őket körülveszi, esetemben ez a számítógépek világa volt. Eleinte nem foglalkoztattak a részletek túlzottan, majd ahogy egyre idősebb lettem, egyre jobban elkezdett érdekelni, hogy mi hogy működik pontosan, majd ez vezetett tovább arra, hogy próbáljak meg én is alkotni, ezért is választottam a matematika-informatika osztályt. Az órai tevékenység mellett a megszerzett programozási tudást fel tudtam használni más területeken is, például matematika vagy fizika feladatok levezetéséhez-ellenőrzéséhez, ezek mellett természetesen szórakozásból is írtam programokat, például a legutóbbiak egy kis játék az osztályfőnökömnek mikulásozásra, valamint egy egyszerű chatbot.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Örömmel tölt el, valamint megtiszteltetésnek érzem, hogy bekerülhettem az alapítvány ösztöndíjasai közé. Ennek segítségével bátrabban kezdek el iskolán belüli és kívüli projekteket, valamint tovább erősítette azt a célom, hogy majd a jövőben, ha lehetőségem lesz rá, segítsek azokon, akiknek szükségük van rá.

Üzenet az alapítványnak:

Hálával tartozom az alapítványnak, valamint erőt, kitartást kívánok a munkájukhoz!

Please publish modules in offcanvas position.