Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Tódor Klaudia vagyok, és itt élek Székelyudvarhelyen a Bethlen negyedben. Idén kezdtem a 9. osztályt a Kós Károly Szakközépiskolában.

Említetted, hogy zenélsz. Honnan jött az ötlet, hogy elkezdj szintetizátoron tanulni?

Igazából, amikor eldöntöttem, hogy megszeretnék tanulni egy hangszeren játszani, én a dobot néztem ki, de anyukám lebeszélt róla, amiért így utólag hálás vagyok. Felvetődött a gitározás is, de nekem valami szóló hangszer kellett, igy jött az ötlet, hogy zongorázzak. Nem kellett messze menni, mert a nagyszüleim padlásán volt egy szintetizátor, amit elhoztunk, és a plébániánkon lévő zenekar szintetizátorosa elvállalta a tanításom. Így lettem én az utódja.

Mi a legnagyobb álmod?

Egyik nagy álmom, hogy egyszer a mostani kedvenc angol bandám koncertjén ugráljak az első sorban. Tavaly minden álmom lett volna, hogy elmehessek Magyarországra, Linkin Park koncertre. Rettentő sokat könyörögtem, de hát Magyarországra én sem engedtem volna el a 15 éves lányomat egyedül. A koncert után, a következő hónapban az énekes elhunyt. Én akkor megfogadtam, hogy ha tudok mindent megvalósítok akkor, amikor szeretném, mert nembiztos lesz rá lehetőség egy másik alkalommal.

Hogyan látod magad 4 év múlva?

Én 4 év múlva egy haját tépő tizenkettedikesnek látom magam, aki stresszel az éretségitől. Ha Isten megsegít, és én is odateszem magam, akkor a következő helyszín, ahol látom magam az Kolozsvár, a Bábes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudomány szak. Szeretnék ezzel foglalkozni, de a jövőmet még homály fedi, bármi megtörténhet addig.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Rettentő hálás vagyok, hogy én is ösztöndíjas lehetek. Hála az ösztöndíjnak, elkezdtem angol plusz órákra járni, amit az nélkül nem biztos, hogy anyukám finanszírozni tudott volna. Eddig nem igazán gondolkodtam idegen nyelv tanulásán, de nem bántam meg, hogy jelentkeztem az Essentialhoz. Most heti két órában járok, és igazán örülök, hogy az iskolában tanult nyelvtan mellett valaki használni is megtanítja azt.

Üzenet az alapítványnak:

Hálás vagyok, és köszönöm szépen az eddigieket. Remélem nem okozok csalódást, és kívánok kellemes ünnepeket, ugyanis hamarosan Advent ami azt jelenti, hogy már csak egy kevés és itt a Karácsony.

Sándor Ildikó- Renátának hívnak, Csíkszeredában születtem, jelenleg Csíkszentdomokoson lakom. Kilencedik osztályos vagyok, a Márton Áron Főgimnáziumban tanulok, filológia szakon. Életmottóm: segíteni másoknak. Úgy érzem, hogy segítenem kell, akiknek tudok, hiszen én is sok segítséget kaptam és kapok. :)

Említetted, hogy a középiskola elvégeztével szívesen tovább tanulnál. Melyik az a szak, ami a leginkább felkelti érdeklődésedet?

Ha lesz lehetőségem egyetemre menni, akkor biztosan pszichológia szakra megyek. Nagyon érdekel ez a pszichológia téma, sokat olvasok róla.

Megtudhattuk rólad, hogy a tanulás mellett az olvasás a másik nagy szenvedélyed. Melyik a kedvenced könyved? Miért?

A kedvenc könyvem, Az arany ember (Jókai Mór). Azért ez a kedvenc könyvem, mert romantika is van benne, viszont nagy szerepet játszik a realizmus is. Életre nevelő regény.

Melyik az pozitív tulajdonságod, amit a legjobb szeretsz magadban?

A jószívűségem az a tulajdonság, amit szeretek magamban. Bárkinek segítek, akinek tudok.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Nagyon sokat jelent számomra az alapítvány ösztöndíjasának lenni. Rengeteget segít nekem ez a támogatás az alapítvány részéről. Megtudtam venni jó néhány könyvet, amit kötelező volt megrendelni. A vonatbérletemet is megtudtam magamnak venni, így nem kellett a szüleimtől pénzt kérnem rá. Nagyon sokat jelent nekem!

Üzenet az alapítványnak:

Szeretném megköszönni, hogy részese lehetek az alapítvány ösztöndíj programjának. Nagyon hálás vagyok önöknek, hogy engem is támogatnak, hiszen tényleg nagyban hozzájárul az ösztöndíj a tanulmányaim fejlődéséhez. Köszönöm! :)

Székelyudvarhelyen születtem, Tarcsafalván lakom, de az iskola miatt jelenleg Udvarhelyen tartózkodom. A Tamási Áron Gimnázium filológia szakos, XI.D osztályos tanulója vagyok. Mottómat, Tamási Áron szavaival tudom megfogalmazni: ,,Tiszta és nagy dolgokhoz csak tiszta és egyenes úton lehet eljutni.“ Véleményem szerint, ezt akkor tudjuk megvalósítani, ha csakis előre nézünk és nem hátrálunk meg semmitől, mindeközben pedig emberek maradunk.

Beszámolódban említetted, hogy a hobbijaid közé tartozik a tánc. Mióta folytatod ezt a tevékenységet? Milyen pluszt ad ez neked?

Hobbijaim közé tartozott a tánc, de sajnos egészségügyi problémák miatt nem tudom folytatni ezt a tevékenységet. Amióta a gimibe járok, azóta kezdtem el táncolni, vagyis kilencedik óta. A tánc egy fontos tevékenység az életemben, amit ha meggyógyulok folytatni szeretnék. A tánc által egy olyan közösség tagja lehettem, ahol nem számított, hogy gazdag vagy szegény vagy, hogy falábú vagy, vagy sem. Egy remek tánctanárunk volt, aki azzal biztatott minket, hogy nincs olyan, aki ne tudna táncolni. Tánc közben ki tudok kapcsolódni, olyankor nem gondolok a mindennapi problémákra, felszabadulok és nemcsak fizikailag, hanem éppúgy szellemileg is megerősödöm.

Megtudhattuk rólad, hogy fontolóra vetted az ügyvédi pályát. Miért pont ezt?

Szeretnék ügyvéd lenni, mert ez nemcsak egy olyan szakma, ami jobb pénzkeresési lehetőséget biztosít, hanem megtanít az életre, hogy hogyan maradjunk erősek és kitartóak, és arra, hogy az élet nem csupán móka, meg kell tanulni veszíteni is, majd újra felállni és küzdeni tovább. Kiskorom óta mindig azt hallom a családomtól, ismerőseimtől, rokonoktól, hogy ,,ügyes, okos lány vagy, ne add fel!’’ Mindig is őszinte voltam, erős, határozott és céltudatos. Gyermekkorom óta az a nagy álmom, hogy egyszer majd visszaszerzem a földjeinket, amiket elvettek tőlünk, (ha addig édesapámnak nem sikerül), többek közt ezért is szeretnék ügyvéd lenni. Egyébként mindezt nem akarom elsietni, más szakmák is érdekelnek, célom mihamarabb megismerni önmagamat.

Állításod szerint, volt már lehetőséged kipróbálni magad önkéntesként egy öregotthonban, színdarabokban szerepelve. Milyen más önkéntes programban vennél részt szívesen?

Véleményem szerint az önkénteskedéshez nem feltétlenül kell egy ,,önkéntes szervezet” tagja lenni. A kisebb, másokért való önként cselekvéssel, saját magunknak is többet tudunk bizonyítani, így fiatalként. Persze az idő elteltével, amikor már kellő önismerettel rendelkezünk, egy csapat tagjaként is folytathatjuk mindezt, mert akkor talán már bátrabbak vagyunk, merünk megszólalni mások előtt. Igazság szerint kiprobálnék bármit, hogy azzal másokon segítsek, hiszen tudom milyen jóleső érzés, ha mellettem vannak és támogatnak.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Sokat jelent számomra, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek. Ez által megbizonyosodtam arról, hogy vannak még olyan emberek itt Erdélyben, akik a fiatalok mellé állnak, és próbálják a fiatal generációt támogatni, látják bennük a jövőt. Az ösztöndíj sokat segít nekem, mert így, hogy nem kell ingázzak, meg a hidegben gyalogoljak, nem betegszem meg olyan gyakran, emellett több időm van a tanulásra, és a barátaimmal is tudok tölteni egy kis időt. Közben pedig lehetőségem van megismerni magam más szempontokból is

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon szépen köszönöm a támogatást! Igyekszem fokozatosan fejleszteni magam, és minél jobban tanulni, hogy lehessek valaki, akire büszkén tekintenek a szülei, a barátai, de még az alapítvány is. Remélem, hogy tanulmányi eredményeim egy olyan munkahelyet fognak nekem biztosítani, hogy majd felnőttként, én is viszont tudjam támogatni ezt az alapítványt! Mégegyszer köszönöm!

Please publish modules in offcanvas position.