Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Székelyudvarhelyen születtem, jelenleg Fenyőkúton lakom. A Kós Károly Szakközépiskola 12. osztályos tanulója vagyok, közgazdaságtan szakon. Életmottóm: ,, Ne álmodd az életet, hanem éld az álmaidat!”

Beszámolódban azt olvashattuk, hogy „ha nagy leszel” légiutas kísérő leszel. Honnan jött az ötlet?

Valóban egyik tervem a légiutas kisérő szakma, mivel nagyon szeretem a nyelveket, szeretek kommunikálni és utazni. Innen is jött az ötlet ezzel kapcsolatosan, de ez mellett még van más elképzelésem is pályaválasztás terén.

Említetted, hogy önkénteskedtél a városi korházban, a gyermekosztályon. Milyen emlékeid, tapasztalataid vannak róla?

Pár alkalommal önkénteskedtem. Úgy gondolom, hogy csak jó érzés lehet valakin segíteni, egy őszinte mosolyért, egy hálás köszönömért cserébe. Ilenkor látom azon a személyen, hogy valóban szüksége van arra a segítségre, amely lehet anyagi, vagy csak pár biztató szó. Ekkor egy kicsit büszke is vagyok magamra, mert önzetlenül segítek.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Nekem óriási segítséget jelent az alapítvány ösztöndíjasának lenni, mert segít a bentlakás finanszírozásában, és különböző érettségi felkészítős könyvek megvásárlásában.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon hálás vagyok az alapítványnak.

Tódor Klaudia vagyok, és itt élek Székelyudvarhelyen a Bethlen negyedben. Idén kezdtem a 9. osztályt a Kós Károly Szakközépiskolában.

Említetted, hogy zenélsz. Honnan jött az ötlet, hogy elkezdj szintetizátoron tanulni?

Igazából, amikor eldöntöttem, hogy megszeretnék tanulni egy hangszeren játszani, én a dobot néztem ki, de anyukám lebeszélt róla, amiért így utólag hálás vagyok. Felvetődött a gitározás is, de nekem valami szóló hangszer kellett, igy jött az ötlet, hogy zongorázzak. Nem kellett messze menni, mert a nagyszüleim padlásán volt egy szintetizátor, amit elhoztunk, és a plébániánkon lévő zenekar szintetizátorosa elvállalta a tanításom. Így lettem én az utódja.

Mi a legnagyobb álmod?

Egyik nagy álmom, hogy egyszer a mostani kedvenc angol bandám koncertjén ugráljak az első sorban. Tavaly minden álmom lett volna, hogy elmehessek Magyarországra, Linkin Park koncertre. Rettentő sokat könyörögtem, de hát Magyarországra én sem engedtem volna el a 15 éves lányomat egyedül. A koncert után, a következő hónapban az énekes elhunyt. Én akkor megfogadtam, hogy ha tudok mindent megvalósítok akkor, amikor szeretném, mert nembiztos lesz rá lehetőség egy másik alkalommal.

Hogyan látod magad 4 év múlva?

Én 4 év múlva egy haját tépő tizenkettedikesnek látom magam, aki stresszel az éretségitől. Ha Isten megsegít, és én is odateszem magam, akkor a következő helyszín, ahol látom magam az Kolozsvár, a Bábes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudomány szak. Szeretnék ezzel foglalkozni, de a jövőmet még homály fedi, bármi megtörténhet addig.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Rettentő hálás vagyok, hogy én is ösztöndíjas lehetek. Hála az ösztöndíjnak, elkezdtem angol plusz órákra járni, amit az nélkül nem biztos, hogy anyukám finanszírozni tudott volna. Eddig nem igazán gondolkodtam idegen nyelv tanulásán, de nem bántam meg, hogy jelentkeztem az Essentialhoz. Most heti két órában járok, és igazán örülök, hogy az iskolában tanult nyelvtan mellett valaki használni is megtanítja azt.

Üzenet az alapítványnak:

Hálás vagyok, és köszönöm szépen az eddigieket. Remélem nem okozok csalódást, és kívánok kellemes ünnepeket, ugyanis hamarosan Advent ami azt jelenti, hogy már csak egy kevés és itt a Karácsony.

Sándor Ildikó- Renátának hívnak, Csíkszeredában születtem, jelenleg Csíkszentdomokoson lakom. Kilencedik osztályos vagyok, a Márton Áron Főgimnáziumban tanulok, filológia szakon. Életmottóm: segíteni másoknak. Úgy érzem, hogy segítenem kell, akiknek tudok, hiszen én is sok segítséget kaptam és kapok. :)

Említetted, hogy a középiskola elvégeztével szívesen tovább tanulnál. Melyik az a szak, ami a leginkább felkelti érdeklődésedet?

Ha lesz lehetőségem egyetemre menni, akkor biztosan pszichológia szakra megyek. Nagyon érdekel ez a pszichológia téma, sokat olvasok róla.

Megtudhattuk rólad, hogy a tanulás mellett az olvasás a másik nagy szenvedélyed. Melyik a kedvenced könyved? Miért?

A kedvenc könyvem, Az arany ember (Jókai Mór). Azért ez a kedvenc könyvem, mert romantika is van benne, viszont nagy szerepet játszik a realizmus is. Életre nevelő regény.

Melyik az pozitív tulajdonságod, amit a legjobb szeretsz magadban?

A jószívűségem az a tulajdonság, amit szeretek magamban. Bárkinek segítek, akinek tudok.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Nagyon sokat jelent számomra az alapítvány ösztöndíjasának lenni. Rengeteget segít nekem ez a támogatás az alapítvány részéről. Megtudtam venni jó néhány könyvet, amit kötelező volt megrendelni. A vonatbérletemet is megtudtam magamnak venni, így nem kellett a szüleimtől pénzt kérnem rá. Nagyon sokat jelent nekem!

Üzenet az alapítványnak:

Szeretném megköszönni, hogy részese lehetek az alapítvány ösztöndíj programjának. Nagyon hálás vagyok önöknek, hogy engem is támogatnak, hiszen tényleg nagyban hozzájárul az ösztöndíj a tanulmányaim fejlődéséhez. Köszönöm! :)

Please publish modules in offcanvas position.