Notice: Undefined index: lang in /home/verestoy/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php(606) : runtime-created function on line 7
Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

A nevem Kosztin Eszter. Székelyudvarhelyen születtem, ugyanitt végeztem el a középiskolai tanulmányaimat, majd a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen kezdtem el jogot tanulni. Jelenleg utolsó éves vagyok.

tolsó éves egyetemistaként mi lesz a következő lépés az államvizsga megvédése és a szakvizsga letétele után?

Elképzeléseim szerint az egyetem befejezése után felvételizek majd az Ügyvédi Kamarába. Az ügyvédi szakma gyakorlása mellett szeretnék mesterképzésen is részt venni a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen. Hosszú távú terveim között szerepel, hogy ügyészként helyezkedhessek el és dolgozhassak.

Az elmúlt négy év, amelyet a továbbtanulásodra áldoztál valószínűleg a tárgyi tudáson túl is adott. Mi az, amivel a jogi tudományok mellett is gazdagodtál az egyetemi éveid alatt?

Az egyetemi évek kétségkívül nagyon sokban hozzájárultak a fejlődésemhez minden szempontból. A legnagyobb hangsúlyt a tanulásra fektettem, de emellett igyekeztem kivenni a részem egyéb tevékenységekből is, melyek során új embereket ismertem meg, és úgy gondolom, hogy ezek a kapcsolatok és barátságok azok, amik által a leginkább gazdagodtam ezekben az években.

Mit tanácsolnál azoknak a fiataloknak, akik félnek a továbbtanulástól attól tartva, hogy nem birkóznak meg a rájuk váró feladatokkal?

Arra biztatnám őket, hogy higgyenek magukban, hiszen minden megvan bennük, ami a céljaik megvalósításához szükséges, illetve ne féljenek segítséget kérni valahányszor nehézségekkel kell szembenézniük.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Hatalmas megtiszteltetés, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek, amiért nem tudok elég hálás lenni. Az ösztöndíj nagyban hozzájárul az egyetemi éveim alatt felmerülő költségeim fedezéséhez, ahhoz, hogy befejezhessem az alapképzést, és ezáltal is közelebb kerülhessek a hosszú távú céljaim megvalósításához. Ugyanakkor az alapítvány ösztöndíjasának lenni nem csak anyagi támogatást jelent, hanem azt is, hogy egy kis közösséghez tartozom.

Üzenet az alapítványnak:

Elsősorban szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek. Kívánom, hogy az alapítvány még nagyon sokáig folytathassa tevékenységét, ami által annyi embernek teszik könnyebbé a mindennapjait.

A Kós Károly Szakközépiskolában tanulok, könyvelés szakon. Az életmottóm elég egyszerű: „Élj úgy, hogy soha ne bánd meg azt, amit tettél, és ha segíthetsz valakin, soha ne mulaszd el azt.”

Most kezdted a középiskolát. Milyen elvárásaid vannak az elkövetkező 4 évtől?

A következő négy évet illetően elsősorvan magamtól vannak elvárásaim. Legfőképpen az, hogy tanuljak, legyek figyelmes, hogy 12. osztály végén sikeresen letegyem az érettségit, de azt hiszem, hogy az új barátságok kialakítása nagyobb kihívást fog jelenteni számomra.

Hogyan szeretnéd megünnepelni a 30. születésnapodat? Mit szeretnél addig megvalósítani?

A 30. születésnapomat azzal szeretném megünnepelni, hogy addigra egy sikeres, boldog és jó ember leszek. Szeretnék mindenkivel kedves lenni. 30 éves koromra, ha a Jó Isten is úgy akarja, szeretném, hogy legyen egy szerető férjem és gyermekeim.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Nagyon nagy boldogságot jelent. Ez nem csak a pénzügyi dolgokban segít, hanem az önbizalmamat is megerősíti, hogy bíznak bennem és nem hiába támogatnak. Remélem, hogy nem okozok csalódást.

Üzenet az alapítványnak:

Csodálatos dolog egy ilyen szervezet létrehozása, de ugyanakkor tudom, hogy sok nehézséggel is jár. Hálás vagyok, hogy tevékenykedik az alapítvány, amelynek én is ösztöndíjasa lehetek.

Károly Tamara vagyok, Székelyudvarhelyen születtem, jelenleg Fenyőkúton élek. A Tamási Áron Gimnázium természettudományok szakán tanulok. Már gyermekkorom óta belém nevelődött a tánc és a zene iránti szeretet, amelyet azóta is ápolok. Szeretek önkénteskedni, tagja vagyok a falu színjátszó csoportjának, és vállaltam már önkéntes munkát az UIET-nél is.

Sokszínű és a leírtak alapján örökmozgó ember vagy. Honnan van energiád ilyen széleskörben tevékenykedni? Mi vagy ki ad erőt mindehhez?

Sokszor én sem tudom, hogy honnan van energiám mindennek és mindenkinek eleget tenni. Talán azért, mert szívből csinálok mindent és szeretek mozgásban lenni. Erőt ad az, amikor látom, hogy eredménye is van annak, amit csinálok, legyen szó egy koncertről, fellépésről, akár egy féléviről, ami jól sikerült. Nagy löket számomra az is, ha csak egy kicsit is, de segíthetek valakin.

Hogyan tudod összehangolni az iskolát az azon kívüli tevékenységeiddel úgy, hogy mindenre időd jusson?

Próbálom mindig a legjobbat kihozni magamból, figyelni az iskolában és rendszeresen tanulni úgy, hogy maradjon időm más tevékenységekre is. Szerintem a legtöbbet az számít, ha ki tudunk alakítani egy rendszert, ami szerint pörögnek a hetek. Fontos, hogy ne hanyagoljunk el semmit és akkor mindenre jut elég idő.

Mit tanácsolnál azoknak a hozzád hasonló fiataloknak, akik valamiért félnek új dolgokat kipróbálni? Mivel bátorítanád őket?

Nem kell félni az új dolgoktól. Én mindig azt szoktam mondani, hogy ha jó nem is lesz, rosszabb úgysem lehet, hiszen tapasztalatot szerez az ember. Egyébként is, bármit abba lehet hagyni, ha mégsem tetszik.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy ösztöndíjas lettem. Ezáltal könnyebben tudom az érettségire való felkészüléshez szükséges könyveket megvásárolni, valamint a bentlakás és néhány iskolán kívüli tevékenység költségeit is finanszírozni.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon hálás vagyok az alapítványnak.

Please publish modules in offcanvas position.