Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Nagy Renáta Bea

„Minden hónapban számíthatok egy biztos kézre…”

nagy_renata

A nevem Nagy Renáta Bea, 1995. július 6.-án születtem Székelyudvarhelyen, Zetelakán lakom. Tanulmányaimat a zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskolában kezdtem, jelenleg végzős vagyok a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium filológia szakán. Sok tervem van a jövőre, ha lehetőségem adódik, mindenképp szeretnék továbbtanulni.

K: Mi volt az ok, amiért ezt a szakot választottad?

Nagy Renáta Bea: Már az általános iskolában felkeltették az érdeklődésemet a nyelvek és imádtam, imádok olvasni. Ugyanakkor távol álltak tőlem a reáltantárgyak, matek feladatok oldogatása helyett inkább könyveket böngésztem. Úgy gondolom, hogy fontos a nyelvtudás, hisz jobban lehet érvényesülni bárhol, ha megvan legalább az alapszókincs.

K: Bizonyára lefoglalja az időd az érettségire való készülés, de a maradék idődben mivel foglalkozol a legszívesebben?

Nagy Renáta Bea: Igen, az érettségire való készülés igen csak lefoglal, így nincs túl sok szabadidőm, de megpróbálom azt a keveset is hasznosan tölteni. Legtöbbször olvasok, utánanézek olyan dolgoknak, amik érdekelnek, vagy a barátaimmal szervezünk közös programokat. Szeretek sportolni, nyáron általában a természetben vagyok. Pár alkalommal részt vettem a zetelaki faragott kapuk felújításában.

K: Mi újat tanultál a felújítások során?

Nagy Renáta Bea: Mindez egy nagy élmény volt, és amellett, hogy a barátaimmal tölthettem sok időt, rengeteg tapasztalatot is sikerült szereznem. Megismerkedtünk a hagyományos motívumokkal és jelentésükkel, fejleszthettük festői készségünket és megtudtunk új dolgokat is. Például, hogy a színeknek is jelentőségük van és sajnos sok kaput hibásan újítnak, festenek újra. Sajnos mára már abbahagytuk a felújításokat, pedig legkedveltebb szabadidős tevékenységeim közé tartozott. Ha lehetőség adódik, szeretném folytatni ezt a tevékenységet, hogy az emberek rájöjjenek, mennyire fontos a hagyomány és a régi dolgok megőrzése és továbbadása.

K: Az érettségi után merre tovább? Elképzelhető, hogy a feltárások által megnyílt új világ olyannyira felkeltette az érdeklődésed, hogy a tanulmányaidat is abban az irányban folytatod?

Nagy Renáta Bea: A kapufestést csak szabadidős tevékenységként szeretném folytatni. Sikeres érettségi esetén a Babeş Bolyai Tudományegyetem pszichológia karára szeretnék felvételizni és szeretném, ha egy megbízható, elismert, sikeres pszichológus válna belőlem.

K: Mit jelent számodra az alapítvány segítsége?

Nagy Renáta Bea: Nagyon sokat jelent, hogy minden hónapban számíthatok egy biztos kézre, amely nemcsak a tanulmányaimat könnyíti meg, hanem a mindennapi gondokat is csökkenti. A támogatás nélkül nagyon nehéz lenne előteremteni a bérlet árát és fedezni az iskolai költségeket. Ezúton is hálásan köszönöm, hogy az idén, harmadszorra is megkaphattam az ösztöndíjat. Ismét sikerült könnyeket csalniuk a szemembe. Ez a támogatás az egyetlen biztos pont minden hónapban.

Please publish modules in offcanvas position.