Kedves Emese

„Hálás vagyok, amiért azon kevesek egyike lehetek, akik az alapítvány támogatásában részesülnek…”

kedves_emese

Kedves Emesének hívnak. A szívemnek legkedvesebb hely Csíkszentdomokos, ahová rengeteg emlék köt, mivel itt nőttem fel. Három testvérem van, akikért minden nap köszönetet mondok a sorsnak. Örülök, hogy egy nagycsalád tagja lehetek. A gimnáziumi éveimet a Márton Áron Elméleti Líceum természettudományok szakán töltöm, most vagyok tizenegyedikes.

K: Mi vonzott természettudományok szakra?

Kedves Emese:A természettudományok közül leginkább a biológia vonzott, ezért is választottam ezt a szakot. Mára már a kémia is a kedvenceim közé tartozik. Azért mégis a biológia birtokolja a képzeletbeli listám első helyét, mert az élővel, a mindig változóval foglalkozik. Lenyűgöznek a természettudományok, emiatt szeretem annyira őket.

K: Azt kaptad, amire számítottál?

Kedves Emese: Azt hiszem, hazudnék, ha azt mondanám, hogy pontosan azt kaptam, amire számítottam, de összességében szerencsésnek mondhatom magam, mert sikerrel vettem a legtöbb akadályt. Nagyszerűen érzem magam ebben az iskolában és testhezálló feladat helyt állni ezen a szakon.

K: Szabadidődben mivel foglalkozol?

Kedves Emese: A szabadidőm nagy részét a testvéreimmel és a barátaimmal töltöm. A fennmaradó időben szívesen olvasok, főként pszichológia témakörben.

K: A testvéreid igen csak nagy szerepet töltenek be az életedben…

Kedves Emese: Hogy mit jelentenek nekem a testvéreim? Az ember azt hinné, hogy a nagy testvér tanítja a kicsiket, de ez nem teljesen igaz, vagyis én nem érzem igaznak. Annyi mindenre megtanítottak engem, hogy azt lehetetlen pár mondatban összefoglalni. Összeköt minket egy erő, nem a név vagy a külső hasonlóság, és nem is a vér, hanem a tudat, ami belénk ivódott az évek során. A tudat, hogy egy csapatba tartozunk, egy egységet alkotunk és együtt akármilyen helyzettel képesek vagyunk megbirkózni. Nagyon fontos szerepet töltenek be az életemben, biztonságot és megnyugvást jelentenek.

K: Még egy év és aztán érettségi. Gondolkodtál már a továbbtanuláson?

Kedves Emese: Igen, felmerült már bennem a továbbtanulás kérdése.

K: Marad a biológia szakterülete?

Kedves Emese: Úgy gondolom, hogy marad a biológia területe, bár még nem tudom, hogy mit hoz a jövő.

K: Mit jelent számodra az alapítvány segítsége?

Kedves Emese: Az alapítvány segítsége biztonságot jelent számomra. Olyan tényező, ami szükséges ahhoz, hogy a mindennapokban boldogulni tudjak. Hálás vagyok, amiért azon kevesek egyike lehetek, akik az alapítvány támogatásában részesülnek. Kívánok erőt, egészséget az alapítvány munkaközösségének, hogy olyan odaadással végezhessék a munkájukat, ahogyan az elmúlt években is.

In partnership with pixobit.eu