Fundaţia Dr. Verestóy Attila

"Giving is the best communication"

Consiliul director

Fondatorul: Dr. Verestóy Attila

verestoy_attilaS-a născut în 1954 la Odorheiu Secuiesc, are 62 de ani, căsătorit, având un copil şi doi nepoţi. Este doctor în chimie şi din 1990 este senatorul judeţului Harghita.

 

 

 

 

 

 

Dr. Hermann Gusztáv Mihály

hermann_gusztavIstoric, doctor în ştiinţe istorice. În prezent este preşedintele Centrului pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale-Odorheiu Secuiesc. Este lector la Universitatea Sapienţia din Miercurea Ciuc, fondator al Grupului de Cercetare Istorică şi de Ştiinţe Umane ”Areopolisz” din Odorheiu Secuiesc.

„Consider că este un lucru deosebit de important ca ţinutul secuiesc de azi să beneficieze de un nucleu intelectual puternic şi multilateral, cu oameni bine pregătiţi profesional, care vor şi pot să contribuie la bunul mers al acestui ţinut. Consider o datorie morală sprijinirea funcţionării acelor organizaţii care contribuie la instruirea şi perfecţionarea intelectualităţii ţinutului secuiesc. Autonomia mult dorită îşi pierde sensul în lipsa resurselor umane bine pregătite, pentru că viitorul nu se visează, ci trebuie construit. Sprijinirea elevilor de liceu talentaţi, instruirea profesională a tinerilor absolvenţi, şi mai ales susţinerea muncii de cercetare şi acumularea experienţei pe plan local m-au condus spre a lua parte în activitatea curatorie a Fundaţiei.”

 

Dr. Lőrinczi Csaba

lorinczi_csabaMedic primar la secţia de boli interne al Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, redactor şef a revistei lunare cu caracter informativ-medical ”INFOMED”. Este membru a mai multor organizaţii şi asociaţii ştiinţifice, manager a Fundaţiei ”Albert Schweitzer” din Romania, membru fondator al Clubului Rotary, responsabil a Fundaţiei Umanitare şi de Sănătate din Odorheiu Secuiesc.

 

 

 

 

Berde László

berdekurator  Preot la parohia nr.3 din cartierul Beclean, s-a născut în 1946 la Sighișoara. A absolvit școala generală la Forțeni, unde tatăl lui a activat ca preot. Și-a continuat studiile la Liceul Pedagogic din Odorheiu Secuiesc: “Tatăl meu fiind preot, nu am putut să urmez studiile imediat, așa că am studiat la o școală de tâmplărie din Târgu Mureș, după care am fost transferat la Ditrău, unde am absolvit liceul. M-am înscris la Facultatea de Teologie Reformată din Cluj Napoca, unde am absolvit în 1971. Până la decembrie 1973 am fost preot la Cechești, în timp ce am luat examenul de preoție. De asemenea, tatăl meu în anul 1973 s-a retras, așa că adunarea din Forțeni m-a chemat ca să activez la ei. Am trăit 18 ani la Forțeni: în luna mai, 1992, am preluat parohia nr. 3 din Odorhei. Am început activitatea noastră cu o mică casă de rugăciuni, dar odată cu sfințirea bisericii „Centrala Termică” în 1995 de către episcopul dr. Csiha Kálmán am început să o folosim pe aceasta.” Berde László în iulie 2012 a intrat în pensie, dar nu dorește să se retragă din viața publică, așa că a început deja în activități civile. Despre munca din Consiliul de Administrație a fundației noastre s- a expimat astfel: “Eu consider că această activitate este în folosul oamenilor deoarece este în ajutorul tinerilor defavotizați și a persoanelor cu deficiențe.”

 

Echipa:

Contact

nemes_melinda

Nemes Melinda
director executiv

 

bencze_monika

Bencze Mónika
şef birou

 

peter_erzsebet

Péter Erzsébet
şef birou

 

Az alapítvány e-mail címe:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Please publish modules in offcanvas position.

In partnership with pixobit.eu