Fundaţia Dr. Verestóy Attila

"Giving is the best communication"

Proiecte noi anunţate de Fundaţia "Dr.Verestóy Attila"

 

Proiecte noi anunţate de Fundaţia "Dr.Verestóy Attila"

Vineri, 03 Iulie 2009 11:50

La data de 2 iulie 2009, în cadrul unei conferinţe de presă, Fundaţia a prezentat noile propuneri de proiecte pentru anul curent.

Fondatorul, Dl senator Verestóy Attila are speranţa că presa va mediatiza şi va transmite mesajul: există o mână de ajutor: "De un an încoace încercăm să ajutăm, să facem ce tot ce este în putinţa noastră, şi am reuşit să realizăm un real progres, să rezolvăm câteva probleme... Sunt familii care necesită cu adevărat acest ajutor bănesc de căteva sute de lei oferit de noi" – a zis senatorul.

Noile propuneri de proiecte de studiu au fost prezentate de către D-na Nemes Melinda, directorul executiv a Fundaţiei. Fundaţia va sprijini şi în anul şcolar 2009-2010 tineri cu domiciliul în judeţul Harghita: 22 de liceeni şi 11 studenţi vor beneficia de o bursă de 250 RON, respectiv 400 RON pentru tot parcursul anului şcolar.

Dr. Hermann Gusztáv-Mihály, membru al Consiliului de Directorial a prezentat propunerea de proiect pentru domeniul cercetării. Scopul acestui proiect este sprijinirea tinerilor cu domiciliul în judeţul Harghita în munca lor de cercetare ştiinţifică. Beneficiarul va primi o bursă de 500 RON lunar, bursa fiind accesibilă fără restricţii pentru toate domeniile de cercetare.

Dr. Lőrinczi Csaba, membru al Consiliului de Director a ţinut un discurs despre acele propuneri de proiecte, care au menirea de a ajuta în problemele de sănătate ale copiilor. Anul trecut au fost predate 19 proiecte pe această temă dintre care 16 au beneficiat de o evaluare pozitivă, iar în primul semestru al acestui an dintre 15 dintre cele 17 cereri depuse au fost deja validate, aplicanţii primind ajutor financiar din partea Fundaţiei.

În zona Odorheiu Secuiesc şi la fel şi în satele aflate în împrejurimea oraşului sunt cazuri de copii cu îmbolnăviri ereditare precum hemofilia. Deoarece Spitalul Judeţean nu poate asigura medicamentele necesare pentru cazuri de urgenţe pentru copii care suferă de hemofilie, Fundaţia a donat aceste truse de prim-ajutor, ele fiind depozitate la Secţia de Pediatrie al Spitalulului din Odorheiu Secuiesc.

Membrii Fundaţiei caută parteneri printre acele persoane, care au posibilitatea de a ajuta: "Sper că munca începută nu va rămâne un scop şi o cauză promovată numai de către mine, şi în viitor vom avea noi suporteri" – a declarat la sfârşitul conferinţei de presă Fondatorul.

Înscrierea pentru proiectele Fundaţiei se face prin completarea formularelor tip puse la dispoziţie de către Fundaţie, fiind necesar şi ataşarea anexelor cerute. Formularele tip pot fi solicitate la sediul Fundaţiei sau accesând site-ul Fundaţiei, sau printr-un e-mail trimis la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru informaţii suplimentare se poate suna la numărul de telefon 0728-930 916.

Formulare pentru propunerile de proiecte (în PDF):

Propuneri de proiecte pentru elevi

Propuneri de proiecte pentru studenţi

Propuneri de proiecte pentru cercetare

Termenul pentru depunerea proiectelor: 31 august 2009 (data ştampilei poştale)

Termenul pentru evaluarea proiectelor: 12 septembrie 2009 ( proiecte de studii)

30 septembrie 2009 (proiectul de cercetare)

Adresa de corespondenţă: Fundaţia Dr. Verestoy Attila

535600 Odorheiu Secuiesc OP. 1, CP. 8

Jud.Harghita

Please publish modules in offcanvas position.

In partnership with pixobit.eu