Dr. Verestóy Attila Foundation

Segíteni egymáson

Október 18-án alapítványunk „színeiben” hét futó áll rajthoz a Fuss Neki! adománygyűjtő szaladáson, hogy segítse az ösztöndíjprogramunkról lemaradt diákokat, illetve Feleki Kincső hallássérült egyetemistát. Érdemes támogatni őket!

futok

A jövő magad vagy! ösztöndíjprogramunkra pályázók száma idén is meghaladta a meghirdetett helyek számát, ezért szeretnénk újabb pénzalapot gyűjteni, hogy az ösztöndíjas listáról lemaradt diákokat is segíthessük. A programban való részvételünknek van még egy speciális küldetése is: Feleki Kincső hallássérült egyetemistának szeretnénk hallókészüléket vásárolni. Kincső negyedéves hallgató a marosvásárhelyi Sapientia Tudományegyetem számítástechnika szakán. Hallókészüléke elavult, a hallóidegek sorvadásnak indultak, beszéde romlik emiatt. Szüksége van egy performánsabb készülékre, ennek beszerzésére kéri az alapítvány támogatását.

Vasárnap önkéntesek szaladnak majd alapítványunknak, – ezáltal is az önkéntesség és az összefogás szükségességét hirdetjük, népszerűsítjük. A mindössze tíz éves Bencze Krisztina azt mondja, szeret mozogni, szeretne segíteni másokon, ezért áll rajthoz. A 16 éves Kovács Levente is fontosnak érzi, hogy futásával segítsen, mert így boldogságot szerezhet másoknak. „Szerintem nincs szebb dolog az életben, mint egymáson segíteni” – vallja Levente. Hasonlóképpen vélekedik a 20 éves Kovács Tamás, akárcsak a 22 éves Dobai Gábor. „Szívesen vállalom a futást, hogy támogathassam Kincső továbbtanulását segítő és életét megkönnyítő hallókészülék beszerzésében” – üzente Gábor.

„Azért szeretnék szaladni, mert amellett, hogy a szaladás az egyik módja annak, hogy egészséges emberként hasznos tagja lehessek a közösségnek, úgy látom, hogy a nagyobb célok elérésében is pozitív szerepet játszhat” – ezt már a 20 éves Főcze Bernadette vallja. Véleményét osztja a 45 éves Karácsony Éva is, akárcsak a 23 éves Hadnagy Izabella, aki tapasztalatból tudja, mit jelent az alapítvány támogatása: „A programon való részvételemmel segíteni szeretnék Kincsőnek, valamint más olyan diákoknak, akik lemaradtak az ösztöndíjas listáról. Tudom, milyen óriási segítség a Verestóy Alapítvány ösztöndíja, hiszen három évig én is részesültem benne!”

Online felajánlások itt lehet megtenni: http://szka.org/?portfolio=dr-verestoy-attila-alapitvany-2, de a helyszínen is elfogadunk felajánlásokat.

Találkozzunk vasárnap a városi strand előtt! Segítsünk egymáson!

In partnership with pixobit.eu