Fundaţia Dr. Verestóy Attila

"Giving is the best communication"

„Non recurso laborem” - Nu refuz să muncesc

În data de 13 iunie, Fundația noastră a lansat un proiect cu titlul, „Marton Aron - episcopul și omul”, pentru copiii din școlile gimnaziale din zona Odorhei . În cadrul proiectului s-a desfășurat un concurs.

Scopul proiectului: credința sa neclintită, persistența și responsabilitatea pentru comunitatea sa ar trebui să fie exemplară pentru copiii de astăzi.

Concursul a avut două subiecte:

- Întâlnire cu episcopul

- Ce mesaj are episcopul pentru copiii din ziua de azi./p>

Data limită a proiectului a fost 30 septembrie 2018, și 22 de elevi au răspuns la apelul nostru.

Pentru copiii care au participat la concurs, profesorii lor de pregătire și câțiva copii din căminele Szent Ferenc din Ocna de Sus și Ocna de Jos, s- a organizat o excursie la Sândominic în data de 10 noiembrie 2018. Am vizitat Muzeul Marton Aron, unde am avut parte de un ghid bogat și experimentat. Am vizitat centrul comunei unde este situată statuia episcopului, biserica catolică și casa tradițională Guzsalyas, unde am primit informații despre prelucrarea cânepii. Aici am mâncat pâine de casă tradițională cu untură și am băut ceai preparat din ierburi.

Rezultatul programului: Parcurgând viața episcopului, copiii au avut ocazia să afle cât mai multe informații despre viața de zi cu zi a familiilor țărănești transilvănene de la începutul secolului al XX- lea, despre greutățile perioadei din timpul războiului și despre tirania regimului comunist.

Acest program oferă îndrumări pentru copii ca să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor, să nu le fie frică de muncă, și să ajute comunitatea din care fac parte.

Copiii de azi din clasele gimnaziale, s-au născut la începutul erei digitale care este caracterizată de dezvoltarea ultrarapidă a dispozitivelor tehnice și a internetului. Acest program a oferit posibilitatea pentru o excursie comună, colectarea de experiențe personale, a contribuit la întărirea conștiinței lor.

Programul a fost sponsorizat de Fundația Communitas și de UDMR.

Please publish modules in offcanvas position.

In partnership with pixobit.eu