Tófalvi Lajos

Jelenleg Székelyudvarhelyen, a Kós Károly Szakközépiskolában tanulok, kereskedelem szakon. Bentlakó vagyok, mivel az otthonom, Fenyőkút 35 km-re található Székelyudvarhelytől. Fontos szerepet tölt be az életemben a tánc és a zene.

A leírtak alapján, nagy szerepet tölt be életedben a zene és a tánc. Mióta foglalkozol zenéléssel? Mióta táncolsz?

Táncolni és zenélni is nagyon szeretek, de mégis inkább az utóbbi a mindenem. Táncolni 5 éve kezdtem el, nagyrészt néptáncoltam 2 csoportnak voltam tagja, a Bábakalácsnak, és a jelenlegi iskolám néptánccsoportjának. A néptánc mellett, idén modern táncban is kipróbáltam magam az iskolám gólyabálján, és a városi gólyabálon is. A zene iránti szeretet, még egész kiskoromban jelentkezett nálam, viszont komolyabban 7 éve foglalkozom vele. Azóta végeztem több zeneiskolát és nemrég alakult egy zenekarom is.

Megosztottad a jövővel kapcsolatos terveidet is velünk, miszerint építészmérnöknek szeretnél továbbtanulni. Miért pont ezt a szakot választanád?

Tanulmányaimat eddig építészmérnökként akartam folytatni, viszont a szak közben módosult. Amit továbbtanulnék, az a gépészmérnöki szak, mert úgy látom, hogy eléggé nagy kereslet van rá az országunkban, vagy akár máshol is, és egy eléggé jó fizetéssel kecsegtetnek minket.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Megtisztelőnek érzem, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek, ez nagy segítséget nyújt nekem, mivel az iskola túl távol van ahhoz, hogy ingázni tudjak ezért bentlakásban kell laknom, ami azért elég költséges. Az ingázásom az is akadályozná, hogy a falunkban nincs buszjárat csak legközelebb közel 9-10 km-re.

Üzenet az alapítványnak:

Azzal, hogy az ösztöndíjasuk lehetek, segítséget nyújt nekem az alapítvány, amiért nagyon hálás vagyok.