Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Szőke Zalán

A nevem Szőke Zalán, Székelyudvarhelyen születtem, a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum XI. osztályos, hegedűszakos tanulója vagyok.

Hat éves korod óta foglalkozol zenével. Mi és ki motivált arra, hogy már kiskorodban elkezdj hangszeren játszani?

Kiskoromban mindenféle játékot hamar kitanulmányoztam és ráuntam. Hogy a figyelmemet valamivel lekössék, kaptam egy hegedűt. Sokáig tanulmányoztam, persze hallás után nem ment egyből, sokat kellet próbálkozni míg valami kijött belőle.

Az elmondottak alapján számos dalversenyen illetve hangszerversenyen vettél részt, amikről nem egyszer tértél haza helyezésekkel. Többször is továbbjutottál országos szakaszra. Az eredmények mellett mit adtak neked ezek a versenyek? Hogyan emlékszel vissza rájuk?

Most visszagondolva a zóna és országos versenyekre elmondhatom, hogy nemcsak helyezést jelentettek, hanem sok tapasztalatot és fejlődést, mert amikor már jól is megy egy darab, még mindig lehet csiszolni, szebbé tenni azt.

Azt is megtudhattuk, hogy a zenei oldal mellett megmutatkozik az irodalom iránti érdeklődésed. Említetted, hogy írtál már novellákat is. Ezeknek a megírásához honnan inspirálódtál? Ha stílus szerint kategorizálnod kellene, hova sorolnád a műveidet?

A novellákhoz a témát a mindennapi életből merítem. Úgy gondolom, hogy leginkább a realista művek közé illeszkednek, ide sorolnám.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Az alapítvány ösztöndíjasának lenni számomra egy kihívás. Segít abban, hogy céltudatos, kitartó munkát végezzek.

Üzenet az alapítványnak:

Az alapítványnak ezúttal is hálás köszönetemet fejezem ki, erőt és egészséget kívánva, hogy még sokaknak tudjanak reményt és lehetőséget biztosítani.

Please publish modules in offcanvas position.