Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Fog ez menni… segítünk!!

Román érettségi felkészítő

Az új tanév kezdetével egyidőben indítottuk útjára immár ötödik alkalommal az érettségi felkészítő kurzusunkat román nyelv és irodalomból, a Hargita Megyei Tanács támogatásával. A kurzus helyszíne változott az előző évekhez viszonyítva, szeptembertől a Kossuth utcai Civilek Háza Konferencia termében fogadjuk a tanulni vágyó diákokat. A felkészítő románszakos tanárnő Monalisa Asaftei, aki évek óta lelkesedéssel segíti az érettségizni készülő fiatalokat. Tavaly változott a román érettségi rendszer, nagyobb hangsúlyt fektetnek a kommunikációra, ezért a tanárnő is úgy dolgozta ki a kurzus anyagát, hogy minél több kommunikációs gyakorlat legyen benne.

Az előző négy évben, több mint 200 diák vett részt a felkészítő kurzusokon, ez a szám egyértelműen igazolja, hogy mekkora igény és szükség van rá, főleg a szakközépiskolásoknak jelent nagy lehetőséget. A diákok egyöntetűen állítják, hogy nagyon sokat fejlődtek a felkészítő alatt.

50 diák regisztrált szeptember 16-ig a Fog ez menni … segítünk! – felhívásra. A kurzust szintfelmérő teszttel indítottuk, amelyet november végén megismétlünk. Két csoportban, hétfőn és szerdán délután tartjuk a foglalkozásokat.

 

Please publish modules in offcanvas position.