Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

15 éves vagyok, Csíkszeredában születtem, jelenleg Csíkmadarason élek. A Joannes Kájoni Szakközépiskola tanulója vagyok, turisztikai technikus szakon. Próbálok minden napot úgy megélni, hogy amikor este lefekszem, legalább legyen egy dolog, ami aznap boldoggá tett. Szeretek olvasni, utazni, a barátaimmal és a családommal időt tölteni.

Mi az, amiért a jelenlegi életedben hálás vagy?

Igazából nagyon sok dolog van, amiért hálás lehetek. A legfontosabb talán az, hogy egészséges vagyok, van, meleg hely ahol aludjak, van mit egyek, nem vagyok egyedül és van egy családom, akik között mindig jól érzem magam. Itt külön megszeretném említeni a testvéremet, aki nélkül semmi nem sikerülhetne.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Hol látod magad 10 év múlva?

A jövőben mindenképp szeretnék egy jól fizető állást. Igazából konkrét terveim még nincsenek, de majd kis idő múlva bízom benne, hogy lesznek.

Számodra milyen lenne az ideális munka?

Számomra az ideális munka mindenképp olyan, ahol nem kell túl sokat ülni. Ha lehet, akkor nem egy irodában szeretném eltölteni az életem nagy részét.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Az, hogy az alapítvány ösztöndíjasai között lehetek egy nagyon megtisztelő érzés számomra. Elsősorban azért, mert tudom, hogy nagyon sok nálam rosszabb helyzetű, velem egykorú fiatal van, akinek nem adatik meg ez a lehetőség. Most jelenleg a sofőr iskolára gyűjtöm a pénzemet, amit nagy részben az ösztöndíj tesz ki.

Üzenet az alapítványnak

Azt szeretném üzenni az alapítványnak, hogy mindig tudjanak segíteni a diákoknak az elkövetkezendő években is. Köszönöm, hogy én is a részese lehetek!

Csala Dorottya vagyok, Gyergyószentmiklóson születtem, Gyergyóalfaluban lakom. A gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium, 11. osztály, természettudományok szakán tanulok. Életmottóm, hogy bármit elérhetünk, ha nagyon akarjuk és teszünk is érte.

Mi az, ami a legjobban motivál céljaid elérésében?

Ami legjobban motivál a céljaim elérésében, az nem más, mint maga a cél. A tudat, hogy milyen jó lesz akkor, amikor végre elérek odáig, és hogy büszke lehetek magamra, amiért kitartó voltam, és nem adtam fel, addig próbáltam és próbálkoztam, ameddig sikerült. Persze az arra felé vezető út is motivál, mivel sok új dolgot tanulok, vagy esetleg ismerek meg, ami máskor is hasznos lesz számomra.

Melyik a kedvenc könyved? Miért?

A kedvenc könyvem Khaled Hosseini Papírsárkányok című könyve. Azért a kedvencem, mert az élet igazi oldalát mutatja be, nem a túlszínezett és tökéletes élet képét festi le. Nincs benne hollywoodi csillogás, sem könnyelműség, hanem leírja azt a kemény életformát amilyen a 70-es évek és az azt követő időszak Afganisztánja volt. Hosseini páratlan alkotásából kiderül, hogy milyen durva és keménykezű világban élünk, de bármerre sodorjon a sors, a ténylegesen igaz barátokra, jórészt testvérekre bármikor számíthatunk.

Szerinted mi a fontosabb, a siker vagy a boldogság? Miért?

Számomra egyértelműen a boldogság a fontosabb. Mit ér a siker boldogság nélkül? Semmit. Lehet az embernek bármije, ha nem leli abban örömét. Úgy tartom, ha valaki boldog, annak megvan mindene, amire szüksége van.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Kitüntetésnek érzem, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek. Azért gondolom így, mert voltak olyan tanulók, akik sajnos nem kaphatták meg az ösztöndíjat, tehát úgy érzem, hogy az alapítvány elismerte a tevékenységeimet. Büszkeséggel tölt el, valamint motivál, hogy továbbra se adjam fel és küzdjek a céljaim eléréséért. Nagyban hozzájárul az önbecsülésem növelésében, emellett anyagiakban is hasznos segítséget nyújt.

Üzenet az alapítványnak:

Az alapítványnak üzenem, hogy továbbra is folytassák ezt a csodás munkájukat, mert ezáltal sok tanulónak tudnak segíteni, elérni a céljaikat, megvalósítani az álmaikat. Ha megérem, és úgy alakul a sorsom, akkor majd a jövőben én is támogatni szeretném az alapítványt, mert nagyon jó érzés támogatva lenni és szeretném, hogy majd más diákok is ugyanúgy tudjanak örülni, mint én. Köszönöm az alapítványnak ezt a csodás munkát, hogy segítenek megvalósítani az álmainkat.

Fábián Loretta vagyok, Csíkszeredában születtem. A tanulmányaimat jelenleg a Márton Áron Gimnázium filológia szakán folytatom. Életcélom, hogy megmutassam az embereknek, hogy igenis vagyok valaki!

Ha lehetne három kívánságod, amelyek azonnal teljesülnek, melyek lennének azok? 

Hmm... Nagyon fogós kérdés! Ilyenkor mindenki azt mondaná, hogy még legyen ezer kívánsága. Az első számomra talán az lenne, hogy ne legyen a világon betegség, mindenki legyen egészséges, mert nincs ennél fontosabb. Ezután, hogy ne legyen az emberiség ilyen rideg. Bánjunk jól embertársainkkal, legyünk boldogok úgy, hogy nem más életével foglalkozunk. Ezek a legfontosabbak számomra.

Szerinted mi fontosabb, az egészség vagy a boldogság? 

Életem során megtapasztaltam ezt-azt, így tudom, hogy mi az egészség és a boldogság. Ha van egészséged, akkor boldog ember vagy, mert megvan az, ami lehet, hogy másnak nincs. Boldog akkor is lehetsz, ha nincs egészséged, talán ez az, amit minden panaszkodó embernek kellene tudatosítani, mert akik már volt nehézség az életükben, vagy voltak betegek, azok tudják, hogy minden nap egy kincs.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Annyira hálás vagyok, hogy azt nem lehet szavakba foglalni. Mélységesen meghatott, mikor kiderült, hogy ösztöndíjas leszek. Számomra egy löketet nyújt, egy  segítséget, hogy valóra válthassam az álmaimat. Mindemellett lelkesít, hogy majd én is segítsek olyan embereknek, akiknek nem adatott meg a stabil anyagi háttér.

Üzenet az alapítványnak:

Hálás köszönet mindenért! Hiszem, hogy a sors százszorosan visszaadja ezt az alapítványnak.  Sok olyan embernek segítettek ezáltal, akinek nagy szüksége volt erre. Igyekszem én is minden tőlem telhetőt megtenni ez ügy érdekében, és hasonlóan támogatni majd másokat.

Please publish modules in offcanvas position.