Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

A nevem Istvánfi Nóra-Ibolya. Székelyudvarhelyen születtem, jelenleg Székelykeresztúron az Orbán Balázs Gimnázium filológia szakán tanulok. Az életmottóm az, hogy ,,mielőtt megtanulok magamban bízni, azelőtt megtanulok élni.”

Megtudhattuk rólad, hogy színjátszó csoportba és tánccsoportba tartoztál. Melyik állt közelebb hozzád? Milyen pluszt adtak neked ezek a tevékenységek?

A színjátszás állt közelebb hozzám, mert legyőztem az emberek előtti félelmemet.

Mi az az eddigi legnagyobb kitűzött cél, amit megtudtál valósítani, amire büszke vagy?

Az, hogy bejutottam az általam választott iskolába.

Mit gondolsz az önkéntességről? Van már valamilyen tapasztalatod ezen a téren?

Tapasztalatom nincs, viszont azt gondolom, hogy egy nagyon jó dolog, mert így segíteni lehet az embereken.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Az ösztöndíj megkönnyíti a bentlakás intézményében való tartózkodási lehetőségemet.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy ennek az ösztöndíj programnak a részese lehetek.

Boros Orsolyának hívnak, Csíkszeredából származom, már 6 éve Marosvásárhelyen lakom. A marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem 6. éves orvostanhallgatója vagyok

Mikor fogalmazódott meg benned először, hogy az orvosi pályát szeretnéd választani?

Az, hogy orvosi pályát válasszak, már egészen kiskoromban megfogalmazódott bennem, és egészen kiskoromtól nem is álmodoztam más hivatásról. Nagymamám álma is ez volt, sajnos  őt a szülei nem támogatták ebben. Sokszor mondta, hogy bár neki nem sikerült, legyen valaki az unokái közül orvos. Ez volt még egy olyan hajtóerő, ami erre a pályára terelt.

Miért pont az általános újszülött és gyermekgyógyászat felé húz a szíved?

A gyermekgyógyászat csak az egyetemi éveim közepén került közel a szívemhez. Nagyon szeretem a gyermekeket, úgy érzem tudok a "nyelvükön beszélni". Úgy gondolom, sokkal nehezebb velük dolgozni, mint felnőttekkel vagy idősekkel, de sokkal nagyobb örömet okoz a szívemnek egy meggyógyult gyermek felhőtlen vidámsága, és őszinte hálája.

Ha magadat három szóban kellene jellemezd, melyek lennének azok?

Őszinte, jóakaratú, érzékeny lelkű, empatikus, szigorú (ezt azért mertem ide írni, mert úgy gondolom, hogy ez nem föltétlenül tartozik a rossz tulajdonságok közé, sokszor kellett szigorúnak lennem saját magamhoz, ami a végén előnyömre vált).

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Nagyon köszönöm az alapítványnak a segítséget, számomra nagy biztonságot jelent ez az anyagi támogatás.

Üzenet az alapítványnak:

Igazán hálás vagyok érte. Nagyon köszönöm.

A nevem Lőrinczi Blanka. Székelyudvarhelyen születtem, és Etéden lakom. A Tamási Áron Gimnáziumban tanulok, természettudomány – két tannyelvű angol profilon, ezért a hétköznapjaimat az iskola bentlakásában töltöm. Életmottómnak az alábbi mondatot mondanám:”Imádkozzál és dolgozzál”. Édesanyámtól és nagymamámtól kiskorom óta hallok a hit fontosságáról. Azzal a tudattal nőttem fel, hogy meg kell dolgoznom mindenért, amim van, csak úgy lehet igazán az enyém. A szüleim úgy neveltek, hogy ha hiszek magamban és minden tőlem telhetőt megteszek a céljaimért, hálát adok Istennek a sikereimért, örömeimért, akkor bármire képes lehetek. Ezt szem előtt tartva próbálom élni az életem.

Melyik az a három tulajdonság, ami a leginkább jellemez téged?

Az első dolog, ami önmagamról eszembe jut az az, hogy segítőkész vagyok. Szívemen viselem a szeretteim, barátaim problémáit, és amennyire csak tudok, segítek nekik. Ehhez hozzá tartozik, hogy kissé túlságosan érzékeny lélek vagyok. Sok esetben jobb lenne, ha bizonyos problémákat könnyebben vennék. A barátaim azt mondják, hogy jó a humorom. Gyakran megnevettettem és jobb kedvre derítem őket.

Ki az a személy, aki leginkább közel áll hozzád, vagy példaképed. Miért nézel fel rá?

A hozzám legközelebb álló személy az édesanyám. Felnézek rá azért aki. Azért ahogy minden nap megtesz minden tőle telhetőt a családunkért, a környezetéért. Olyan édesanya amilyenné én is válni szeretnék egy nap. Amit szintén fontosnak tartok az az, hogy amellett, hogy csodálatos édesanya, csodálatos barát is. Nincs olyan probléma vagy élmény az életemben, amit ne beszélhetnék meg vele. Mindent tud rólam és tudom, hogy bármi is történjen, ő önzetlenül támogat az életben. Ez természetesen az egész családomról elmondható. Hálás vagyok neki. Hálás vagyok nekik.

Említetted, hogy fontosnak találod azt, hogy legyenek céljaid, álmaid. Tehát bizonyára vannak elképzeléseid a jövődet illetően. Hogyan és hol szeretnéd magad látni 4 év múlva? Mit akarsz addig megvalósítani?

Mindig is szerettem másokon segíteni, ezért kiskorom óta orvos szeretnék lenni. 4 év múlva a marosvásárhelyi orvosi egyetem hallgatója szeretnék lenni, ez az, amiben biztos vagyok. El tudom képzelni ott az életem, hiszen mindig otthonosnak tartottam a várost. Habár kicsit várom, hogy felnőtt legyek, azért félelmetes, hogy milyen gyorsan szalad az idő. De annak a gondolata, hogy hétvégén autóba ülök, és a hosszú egyetemi hét után hazajövök a családomhoz, miközben igyekszem kialakítani azt az életet, amit ideálisnak tartok, boldoggá tesz. Ehhez persze szükséges, hogy megszerezzem a jogosítványt, amit a gimnáziumi éveim alatt szeretnék megtenni. Emellett szeretnék angol nyelvvizsgát letenni, szintén a gimnáziumi éveim alatt. Bár azt még nem tudom, hogy ezt pontosan hol használhatom majd fel, de mivel szeretem az angol nyelvet, nem akarom elhanyagolni. Biztos, ami biztos alapon, mert én szeretek biztosra menni. Ha sikerül belépnem az egyetem kapuin, akkor összeszedem minden erőmet, hogy kitartó maradhassak, majd embereken segíthessek életem hátralevő részében.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Az, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek első sorban önbizalmat ad nekem. Ez által azt érzem, hogy igenis jó úton haladok és képes vagyok sikereket elérni. Ugyanakkor ösztönöz is, hogy kitartsak a nehézségek ellenére is. Segített, mert egész tanévben arra fordítottam a kapott összeget, hogy építsem az angoltudásomat. Az, hogy ilyen célra használom a pénzem, segít abban, hogy megtanuljam okosan kezelni az anyagiakat.

Üzenet az alapítványnak:

Elsősorban szeretném megköszönni, hogy az alapítvány ösztöndíjasa lehetek. A jövőre nézve kívánom, hogy az alapítvány sokáig folytathassa tevékenységeit, segíthessen másokon úgy, ahogy arra szükség van. Akár lelki, akár anyagi támogatással tehesse szebbé a környéken élő fiatalok, rászorulók életét.

Please publish modules in offcanvas position.