Dr. Verestóy Attila Foundation

"Giving is the best communication"

Lejárt a Dr. Verestóy Attila Alapítvány "A jövő magad vagy" oktatási pályázatainak benyújtási határideje.

A pályázati kiírásra, amely 20 középiskolást és 10 egyetemistát fog támogatni a 2008-2009-es tanévben, 44 középiskolás és 47 egyetemista nyújtotta be pályázatát.Az elbírálás eredményéről a pályázók személyes értesítést kapnak, valamint a támogatásban részesülők névsora felkerül az Alapítvány honlapjára is.

Nagy érdeklődés övezi „A Jövő magad vagy” pályázati kiírást, amely keretében 10 egyetemista és 20 középiskolás fog támogatásban részesülni az Alapítvány által kiosztásra váró ösztöndíjakból.

Nemes Melinda, kuratóriumi titkár elmondása szerint több mint háromszoros a túljelentkezés az egyetemisták körében, azonban a középiskolás helyek még nem teltek be. Még ez a hét áll a pályázók rendelkezésére, hogy kifejezzék igényüket a támogatásra. A pályázatokat péntek délután három óráig lehet átadni személyesen az Alapítvány székhelyén, vagy postán augusztus 31-i bélyegzővel. A leadási határidő után elkezdődnek a pályázatok elbírálásai. Tekintettel az iskolai év közeledő kezdésére a középiskolás pályázatok elbírálása előnyben részesül az egyetemistákkal szemben. A pályázati eredményekről személyes értesítést kapnak a pályázók, valamint a támogatásban részesülők névsora szeptember 15-ig felkerül az Alapítvány honlapjára is.

Az elmúlt héten elbírálás alá kerültek azok a szociális és egészségügyi pályázatok, amelyek az alapítvány sürgősségi alapját célozták meg.

A megítélt összegeket augusztus 13-án, kedden, át is vehették a rászorulók. Egészségügyi gyorssegélyként 13.000 lejt, míg a szociális sürgősségi alapból 26.000 lejt osztottak ki az alapítvány munkatársai. Az oktatási pályázatok határideje augusztus 31. Ezek elbírálására az iskolai illetve egyetemi év elkezdése előtt fog sor kerülni. „A jövő magad vagy” oktatási pályázat nyertesei éves ösztöndíjban részesülnek. Az 1.000.000 új lej alaptőkével bejegyzett alapítvány így évente 10 egyetemista képzését egyenként 4000 lejjel, illetve 20 középiskolás diák tanulmányait egyenként 2500 lejjel fogja támogatni.

Please publish modules in offcanvas position.