Dr. Verestóy Attila Foundation

"Giving is the best communication"

A Dr. Verestóy Attila Alapítvány idén is részt vesz a Fuss Neki! adománygyűjtő akcióban, hogy segítsük a nehéz anyagi helyzetben lévő diákokat. Idén speciális küldetésünk is van.

 

A jövő magad vagy! elnevezésű ösztöndíjprogram azért indult el nyolc évvel ezelőtt, hogy segítse a jó tanulmányi eredményeket elért, tanulni vágyó, de nehéz anyagi helyzetben lévő diákokat.

Ahogy az minden évben lenni szokott, a pályázók száma idén is meghaladta a meghirdetett helyek számát, ezért munkatársaink minden lehetőséget – így a Fuss Neki! adománygyűjtő akciót is – megragadnak, hogy bővítsék az alapító által biztosított pénzalapot, ezáltal segítve az ösztöndíjas listáról lemaradt diákokat.

A programban való részvételünk nem valósulhatna meg diákok és önkéntesek bevonása nélkül: ezáltal is az önkéntességet és az összefogás szükségességét népszerűsítjük.

Idén speciális küldetésünk is van: segíteni Feleki Kincsőn. A székelyudvarhelyi lány hallássérülten született, de szülei nem adták speciális intézetbe, hanem normál iskolába íratták, beszélni tanították.

Az elemi iskola elvégzése után a Református Kollégium matematika-informatika szakán folytatta tanulmányait, nem is akárhogy: kitűnő eredménnyel érettségizett. Kincső idéntől negyedéves hallgató a marosvásárhelyi Sapientia Tudományegyetem számítástechnika szakán.

A huszonkét éves lány 11 hónapos kora óta hallókészüléket visel, amit időnként cserélni kell. Jelenlegi hallókészüléke elavult, a hallóidegek sorvadásnak indultak és a beszéde is romlik emiatt. Égető szüksége van egy performánsabb készülékre, ennek beszerzésére kéri az alapítvány támogatását. Neki is futunk!

Kérjük, támogassa alapítványunk adománygyűjtő akcióját! Segítsük Kincsőt, hogy valóra válthassa álmait!

 

Online felajánlásokat itt tehet meg: http://szka.org/?portfolio=dr-verestoy-attila-alapitvany-2

Október 18-án alapítványunk „színeiben” hét futó áll rajthoz a Fuss Neki! adománygyűjtő szaladáson, hogy segítse az ösztöndíjprogramunkról lemaradt diákokat, illetve Feleki Kincső hallássérült egyetemistát. Érdemes támogatni őket!

 futok

A jövő magad vagy! ösztöndíjprogramunkra pályázók száma idén is meghaladta a meghirdetett helyek számát, ezért szeretnénk újabb pénzalapot gyűjteni, hogy az ösztöndíjas listáról lemaradt diákokat is segíthessük. A programban való részvételünknek van még egy speciális küldetése is: Feleki Kincső hallássérült egyetemistának szeretnénk hallókészüléket vásárolni. Kincső negyedéves hallgató a marosvásárhelyi Sapientia Tudományegyetem számítástechnika szakán. Hallókészüléke elavult, a hallóidegek sorvadásnak indultak, beszéde romlik emiatt. Szüksége van egy performánsabb készülékre, ennek beszerzésére kéri az alapítvány támogatását.

Vasárnap önkéntesek szaladnak majd alapítványunknak, – ezáltal is az önkéntesség és az összefogás szükségességét hirdetjük, népszerűsítjük. A mindössze tíz éves Bencze Krisztina azt mondja, szeret mozogni, szeretne segíteni másokon, ezért áll rajthoz. A 16 éves Kovács Levente is fontosnak érzi, hogy futásával segítsen, mert így boldogságot szerezhet másoknak. „Szerintem nincs szebb dolog az életben, mint egymáson segíteni” – vallja Levente. Hasonlóképpen vélekedik a 20 éves Kovács Tamás, akárcsak a 22 éves Dobai Gábor. „Szívesen vállalom a futást, hogy támogathassam Kincső továbbtanulását segítő és életét megkönnyítő hallókészülék beszerzésében” – üzente Gábor.

„Azért szeretnék szaladni, mert amellett, hogy a szaladás az egyik módja annak, hogy egészséges emberként hasznos tagja lehessek a közösségnek, úgy látom, hogy a nagyobb célok elérésében is pozitív szerepet játszhat” – ezt már a 20 éves Főcze Bernadette vallja. Véleményét osztja a 45 éves Karácsony Éva is, akárcsak a 23 éves Hadnagy Izabella, aki tapasztalatból tudja, mit jelent az alapítvány támogatása: „A programon való részvételemmel segíteni szeretnék Kincsőnek, valamint más olyan diákoknak, akik lemaradtak az ösztöndíjas listáról. Tudom, milyen óriási segítség a Verestóy Alapítvány ösztöndíja, hiszen három évig én is részesültem benne!”

Online felajánlások itt lehet megtenni: http://szka.org/?portfolio=dr-verestoy-attila-alapitvany-2, de a helyszínen is elfogadunk felajánlásokat.

Találkozzunk vasárnap a városi strand előtt! Segítsünk egymáson!

A Dr. Verestóy Attila Alapítvány Hargita Megye Tanácsánál nyert pályázata részeként - intenzív képzést szervez, melynek célja a szakközépiskolások román érettségire való felkészítése egy szakképzett gyakorló román pedagógus segítségével. A képzés hat hétig tart, szintfelmérő teszttel kezdődik és azzal is zárul, Az órákat kedden és szerdán a Junior egyik termében fogják tartani, délután 4 és 7 óra között. A jelentkezési határidő október 26. Érdeklődni lehet a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email cimen, vagy a 0371 336 418 telefonszámon.

Please publish modules in offcanvas position.