Dr. Verestóy Attila Foundation

"Giving is the best communication"

Október 18-án alapítványunk „színeiben” hét futó áll rajthoz a Fuss Neki! adománygyűjtő szaladáson, hogy segítse az ösztöndíjprogramunkról lemaradt diákokat, illetve Feleki Kincső hallássérült egyetemistát. Érdemes támogatni őket!

 futok

A jövő magad vagy! ösztöndíjprogramunkra pályázók száma idén is meghaladta a meghirdetett helyek számát, ezért szeretnénk újabb pénzalapot gyűjteni, hogy az ösztöndíjas listáról lemaradt diákokat is segíthessük. A programban való részvételünknek van még egy speciális küldetése is: Feleki Kincső hallássérült egyetemistának szeretnénk hallókészüléket vásárolni. Kincső negyedéves hallgató a marosvásárhelyi Sapientia Tudományegyetem számítástechnika szakán. Hallókészüléke elavult, a hallóidegek sorvadásnak indultak, beszéde romlik emiatt. Szüksége van egy performánsabb készülékre, ennek beszerzésére kéri az alapítvány támogatását.

Vasárnap önkéntesek szaladnak majd alapítványunknak, – ezáltal is az önkéntesség és az összefogás szükségességét hirdetjük, népszerűsítjük. A mindössze tíz éves Bencze Krisztina azt mondja, szeret mozogni, szeretne segíteni másokon, ezért áll rajthoz. A 16 éves Kovács Levente is fontosnak érzi, hogy futásával segítsen, mert így boldogságot szerezhet másoknak. „Szerintem nincs szebb dolog az életben, mint egymáson segíteni” – vallja Levente. Hasonlóképpen vélekedik a 20 éves Kovács Tamás, akárcsak a 22 éves Dobai Gábor. „Szívesen vállalom a futást, hogy támogathassam Kincső továbbtanulását segítő és életét megkönnyítő hallókészülék beszerzésében” – üzente Gábor.

„Azért szeretnék szaladni, mert amellett, hogy a szaladás az egyik módja annak, hogy egészséges emberként hasznos tagja lehessek a közösségnek, úgy látom, hogy a nagyobb célok elérésében is pozitív szerepet játszhat” – ezt már a 20 éves Főcze Bernadette vallja. Véleményét osztja a 45 éves Karácsony Éva is, akárcsak a 23 éves Hadnagy Izabella, aki tapasztalatból tudja, mit jelent az alapítvány támogatása: „A programon való részvételemmel segíteni szeretnék Kincsőnek, valamint más olyan diákoknak, akik lemaradtak az ösztöndíjas listáról. Tudom, milyen óriási segítség a Verestóy Alapítvány ösztöndíja, hiszen három évig én is részesültem benne!”

Online felajánlások itt lehet megtenni: http://szka.org/?portfolio=dr-verestoy-attila-alapitvany-2, de a helyszínen is elfogadunk felajánlásokat.

Találkozzunk vasárnap a városi strand előtt! Segítsünk egymáson!

A Dr. Verestóy Attila Alapítvány Hargita Megye Tanácsánál nyert pályázata részeként - intenzív képzést szervez, melynek célja a szakközépiskolások román érettségire való felkészítése egy szakképzett gyakorló román pedagógus segítségével. A képzés hat hétig tart, szintfelmérő teszttel kezdődik és azzal is zárul, Az órákat kedden és szerdán a Junior egyik termében fogják tartani, délután 4 és 7 óra között. A jelentkezési határidő október 26. Érdeklődni lehet a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email cimen, vagy a 0371 336 418 telefonszámon.

A Dr. Verestóy Attila Alapítvány idén több mint hétezer lejt gyűjtött a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által meghirdetett Fuss Neki! adománygyűjtő akció során. Támogatottjaink nevében is köszönjük a felajánlásokat!

 

Az SZKA immáron negyedszer szervezte meg a Fuss Neki! őszi adománygyűjtő akcióját, mely során önkéntesek futottak egy-egy civil szervezet jó ügyéért. A „rajtról” ezúttal sem hiányzott a Verestóy Alapítvány csapata, hiszen – és ez mindennél beszédesebben tükrözi működésünk szükségességét – A jövő magad vagy! ösztöndíjprogramunkra pályázók száma idén is meghaladta a meghirdetett helyek számát. Akárcsak az előző években, idén is újabb pénzalapot próbáltunk gyűjteni, hogy az ösztöndíjas listáról lemaradt diákokat is segíthessük. A programban való részvételünknek volt még egy speciális küldetése is: hallókészüléket vásárolni Feleki Kincső hallássérült egyetemistának. Kincső negyedéves hallgató a marosvásárhelyi Sapientia Tudományegyetem számítástechnika szakán. Hallókészüléke elavult, a hallóidegek sorvadásnak indultak, beszéde romlik emiatt. Szüksége van egy performánsabb készülékre, ennek beszerzésére kérte az alapítvány támogatását.

Az idei adománygyűjtő akció is igazi örömünnep volt: sport és közösségépítés, civil összefogás, karitatív futókaláka. Idén 184 magánszemély és 7 cég támogatta alapítványunkat, a legkisebb felajánlás 5, a legnagyobb 500 lej volt. Hét futónk állt rajthoz, közülük a legtöbbet a tízéves Bencze Krisztina gyűjtött: 2045 lejt. Támogatásra váró egyetemistáink és Feleki Kincső – akinek édesapja a helyszínen szurkolt futóinknak – legnagyobb örömére idén összesen 7401 lejt gyűjtöttünk, amiért ismételten köszönetet mondunk támogatóinknak!

Hangsúlyozzuk: önkéntesek szaladtak alapítványunknak, ezáltal is az önkéntesség és az összefogás szükségességét hirdettük, népszerűsítettük.

Alapítványunk „ars poeticaját” legjobban talán futóink határozták meg: „Szerintem nincs szebb dolog az életben, mint egymáson segíteni” – mondta a 16 éves Kovács Levente, míg a 23 éves Hadnagy Izabella úgy fogalmazott: „A programon való részvételemmel segíteni szeretnék Kincsőnek, valamint más olyan diákoknak, akik lemaradtak az ösztöndíjas listáról. Tudom, milyen óriási segítség a Verestóy Alapítvány ösztöndíja, hiszen három évig én is részesültem benne!”

Please publish modules in offcanvas position.