Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Ösztöndíjátadás 2019
Fuss neki 2020
Őseink nyomában
Egy boldogabb Karácsonyt! 2014
Fuss Neki! 2014

Programjaink

 

Ha szeptember, akkor iskolakezdés és szerződéskötés az új tanév ösztöndíjasaival. Évek óta ez az alapítvány legmeghatóbb ünnepsége, amikor találkozunk azokkal a fiatalokkal, akik tanulni szeretnének és az Alapítványtól megkapják a támogatást, hogy valóra válthassák álmaikat

Ez a tizennegyedik generáció az ösztöndíjprogramban, 20 középiskolás és 20 egyetemista, akiket jó érzés volt megismerni, vagy újra látni.

Egykori ösztöndíjasunk írta: „Egy kis otthoni csoda ez a program, ott, ahol ritkák a csodák. Megéri megőrizni.”

2008-ban alapította néhai Dr. Verestóy Attila, a nevét viselő alapítványt és ugyanebben az évben indult A Jövő Magad Vagy! ösztöndíjprogram, amikor 11 egyetemista és 22 középiskolás kapott évi támogatást. Azóta közel 1000 diák életébe vitt változást ez a program, mára már sokan közülük derekasan helytálltak az életben, a támogatottakból támogatókká váltak. Napi szinten rám köszönnek az utcán ismert vagy kevésbé ismert arcok, a tekintetükből sugárzik a hála, mert akkor és ott kaptak segítséget, amikor a legnagyobb szükségük volt rá.

Az alapító, Dr. Verestóy Attila szavait idézve: „Minden lépésünk, minden tettünk, ami szolgálja azt, hogy segítsük egymást, az a közösséget erősíti, minket erősít. Én hiszem azt, hogy azok, akik az évtized során részesültek abban a kis alapítványi támogatásban, azok mind-mind előbbre haladtak az életben.

Ti mindannyian önkéntesen fogjátok segíteni a másikat, a társaitokat. Ezt a közösséget csak akkor lehet megtartani, megerősíteni, ha mindenki számára ott él benne, a lelkében, a szívében, az eszében az, hogy együtt tudunk erősek lenni, együtt tudunk úgy megmaradni, hogy egyre gazdagabbak, egyre erősebbek, egyre magabiztosabbak legyünk és egyre többen tudjuk azt mondani, hogy kiművelt fők világa lesz itt Székelyföldön.”

Hiszem, hogy az ösztöndíjjal, együtt ezt a szellemiséget is tovább tudjuk adni és közös erővel még évekig élni fog az alapítvány és a program.

 

Nemes Melinda

 

Galéria

 

Please publish modules in offcanvas position.

In partnership with pixobit.eu